KRISTIANSAND:

— Summen er brukbar, men hvis man deler opp dommen og ser på de enkelte delene, har jeg fått elendig betaling for grunnen, under en kroner per kvadratmeter, sier Aanon Strømme, grunneier av Hånesbukta.

Fastsettelsen av erstatning for tapt grunn i forbindelse med utbyggingen av båthavna i Hånesbukta var oppe i tingretten i juni i fjor. Da ble erstatningssummen satt til 1,6 millioner kroner, i tillegg til at kommunen skulle dekke Strømmes saksomkostninger på 82.000 kroner.

Dommen ble anket og var oppe i Agder lagmannsrett i august.

Her ble erstatningssummen oppjustert med 1,1 millioner kroner, til i alt 2,73 millioner.

— Beløpet ble hevet med over en million fra tingretten, og det er jeg veldig fornøyd med. Men jeg mener at jeg har fått altfor dårlig betalt for grunnen. De tok blant annet 300 meter strandlinje, sier Strømme.

Prosjektleder for Hånesbukta båthavn og havneingeniør Svein-Inge Larsen i Kristiansand Havn, beroliger med at båtplassene i Hånesbukta ikke vil bli dyrere selv om kommunen må ut med over en million kroner mer.

— Anlegget blir dyrere og det er akseptert. Per dato er det et fastlagt innskudd på 30.000 kroner for en standard båtplass, og det vil ikke bli endret, sier Larsen.

Om denne ekstrautgiften på sikt vil føre til at båtplassene blir dyrere, vil det ifølge Larsen være opp til politikerne å ta stilling til.

— Alle kommunens båthavner er et fellesforetakende. Det vil derfor ikke ramme båteierne i Hånesbukta. Men den økte kostnaden vil bli belastet byggeregnskapene, og vi må kanskje be om tilleggsbevilgninger, forklarer Larsen.

Han sier kommunen ikke vil anke dommen, og regner derfor med at den blir stående.