VENNESLA:

— Vi vurderer nå å stevne advokat Svein Kristian Haanes fra Kristiansand og hans forsikringsselskap for retten, med krav om erstatning. Selv om vi ikke mener saken mot Vennesla kommune er foreldet, er det klart at saken hadde fått et annet utfall dersom stevningen hadde blitt sendt tidligere, sier advokat Jan Inge Thesen som nå representerer huseierne.

I domsslutningen heter det blant annet; «Den klare mangelen på fremdrift saksøkernes advokat utviste, og konsekvensene av denne, må eventuelt bli et forhold mellom saksøkerne og ham.»

På vegne av sin klient stevnet Rysstads nye advokat Jan Inge Thesen Svein Kristian Haanes inn for Den Norske Advokatforenings disiplinærutvalg, som har kommet med uvanlig sterk kritikk av arbeidet han har gjort for Anne-Britt Rysstad. Disiplinærutvalget sier blant annet at det ikke synes å ha vært en helhetlig plan for det arbeidet som ble startet opp i 1999. Videre heter det «{hellip}innklagede synes å ha blitt handlingslammet med godt snakk fra motpartens side».

Advokat Svein Kristian Haanes hadde i går kveld ikke lest dommen, og ville verken kommentere den, en mulig stevning eller kritikken mot ham fra Den Norske Advokatforenings disiplinærutvalg.

torbjorn.witzoe@fedrelandsvennen.no