KRISTIANSAND: Det har vært mange fulle ungdommer på byen i Kristiansand, særlig natt til søndag 1. mai. Vi har heldigvis sluppet unna de alvorligste hendelsene, så de fleste oppdragene våre har omfattet kraftig beruselse og en del slagsmål, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder Politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Her er en del forhold som ble registrert hos politiet lørdags kveld og natt til søndag da feststemte ungdommer «gjorde byen» i Kristiansand og de øvrige byene:

Kl. 22.10 har noen påført skader på en uniformert politibil som stod parkert i Flekkefjord sentrum mens tjenestemennene var ute på en kort patrulje til fots.

Kl. 23.43 meldes det om slagsmål ved Hydro-Texaco stasjonen ved Hamresanden i Kristiansand. Politiet rykker ut og sender ambulanse til stedet. En 18 år gammel gutt fra Søgne er slått ned og kjøres til legevakten. Personskadene var ikke alvorlige.

Kl. 00.10 observerer vitner at en gjeng Vikingfans tar tak i en parkert personbil i Kongensgate i Kristiansand og løfter den midt ut i gata. Politiet har ikke pågrepet noen for «flyttejobben».

Kl. 00.15 observerer vitner at noen knuser vindusruter på en parkert russebil i Grimstad sentrum.

Kl. 00.25 rykker politiet ut til Grønnes i Flekkefjord hvor en 17-år gammel gutt var overstadig beruset og uønsket på en fest. Han var lite samarbeidsvillig da politiet kom, og moren hans ble kontaktet for å få gutten hjem.

Kl. 00.59 rykker politiet ut til Pub'en i Mandal hvor en 21 år gammel mandalitt var svært kranglete. Han var såpass beruset at han i tillegg ble kjørt til kristiansand for å sove ut rusen.

Kl. 01.13 melder drosjesjåfører om at det er mye beruset ungdom ved rundkjøringen i Auglandsbukta i Vågsbygd. Da politiet kommer til stedet har det hele løst seg opp.

Kl. 01.30 settes en 20 år gammel gutt fra Flekkefjord inn i byens fyllearrest etter å ha sloss og laget bråk i sentrum. Da han ikke roet seg ned på politiets oppfordring ble han tatt hånd om.

Kl. 01.45 melder en drosjesjåfør fra holdeplassen ved jernbanestasjonen at en mann hadde spydd i bilen og ble kranglete da han ble kastet ut av bilen. Da politiet kom fram hadde han gjort opp for seg, og ble derfor ikke anmeldt.

Kl. 01.44 ligger en full mann utenfor Hotell Norge i Dronningensgate. Politiet får vekket ham stablet ham på bena.

Kl. 01.45 blir en kranglete gjest ved et utested o Vestre Strandgate bedt om å forlate stedet.

Kl. 01.46 er det amper stemning og antydninger til slagsmål ved Nye Luga Grill. Situasjonen hadde roet seg da politiet kom.

Kl. 01.47 ved Vossebakke dagsenter i Grimstad meldes det om brann. Bare mindre skader oppstår, og årsaken er foreløpig ukjent.

Kl. 02.37 meldes det om en gjest som kranglet med vaktene ved Ernst Hotell i Kristiansand. Den 31 år gamle rogalendingen ble vist bort fra stedet.

Kl. 02.41 meldes det om en hotellgjest ved Quality ved Sørlandsparken som ligger i rundkjøringen ved hotellet. Politiet fikk lagt ham i senga si.

Kl. 02.55 melder betjeningen på Havana i Kristiansand om en krakilsk gjest. Politiet tar hånd om personen og geleider ham bort.

Kl. 03.10 henter politiet en beruset 32 år gammel venndøl ved Seven Eleven i Markensgate. Han laget kvalm og bråk inne på stedet, og ble derfor satt i arresten.

Kl. 03.05 ved Voie Ringvei meldes det om full fyr i ei søppelbøtte. Politiet tar på seg slukkejobben.

Kl. 03.20 stanses politiet i Grimstad av en bilfører som hevder en annen bilfører har kjørt inn i bilen hans, og mener den andre sjåføren var påvirket. Politiet får ta i vedkommende, og mistenker den 63 år gamle mannen fra Grimstad for promillekjøring.

Kl. 03.38 hører vitner at det knuses ruter ved politistasjonen i Vågsbygd. Fire-fem ruter ble knust, men ingen er pågrepet.

Kl. 04.10 går en meget beruset person midt i veibanen på E 39 ved Fidjetoppen mot Hellemyr. Han er en fare for seg selv og andre, og lover å gå hjem å legge seg da politiet geleider ham inn på gangveien.

Kl. 04.24 går innbruddsalarmen ved apoteket i Industrigata på Lund. Et vindu er knust i døra, og det kan se ut til at noen har vært inne. Ingen er pågrepet og politiet vet ikke hva som er stjålet.

Kl. 04.57 utløses innbruddsalarmen ved Hydro-Texaco stasjonen i Vennesla. Ei dør er brutt opp, og politiet tror det er stjålet en mindre mengde tobakk. Ingen er pågrepet.

Kl. 05.58 meldes det om et mindre branntilløp ved Caledonien Hotell. Ingen trenger å evakueres, da sigarettgloen som antente noe tøy raskt blir slukket. Branntilløpet skjedde på rommet til en av gjestene.

Kl. 08.54 observeres det en utenlandsk registrert bil som lesser opp paller med varer utenfor en forretning ved Grimstad. To personer på 28 år pågripes på fersk gjerning. De er bosatt i Oslo, men er av utenlandsk opprinnelse.