KRISTIANSAND: — Det var nok å gjøre både i Kristiansand og Arendal, særlig i Arendal, men ikke de store, alvorlige sakene, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt.

Dette er hendelsene kronologisk ført gjennom kvelden og natta:

22.02: Personbil stoppet på E 18 i Narviksbakken øst for Kristiansand sentrum. En 21 år gammel kvinne kastet noe ut av bilvinduet. Det viste seg å være noe hasj. Hun erkjente besittelse og bruk og vedtok en bot for det.

22.04: Restaurantbråk på Tømmerstø. 49-åring fra Kristiansand bortvist som vanskelig gjest.

22.36: En 63-åring fra Klepp på Jæren fikk seg et slag i ansiktet etter en krangel i Flekkefjord. Han var i klammeri med en 66-åring fra byen.

23.00: Politiet ble varslet om at gjenger med 20-30 ungdommer var på vei fra Bertes på Lund til byen etter vorspiel. Flere unge gikk med poser med øl. Det var unge helt ned i 14-årsalderen. Politiet fulgte med, og det ble ikke noe bråk.

23.08: Flere meldte fra om nødrakett mellom Tømmerstø og Byfjorden. Losvakten ble sendt ut. Hovedredningssentralen på Sola ble varslet og et helikopter sveipet over området. Det var ikke noe å se. Det kan tyde på falsk alarm. Aksjonen var avblåst etter en time.

23.15: Slåssing ved Mix-butikken på Feviktoppen i Grimstad. En 34-åring fra byen ble satt i arresten i Arendal.

23.22: Kraftig festbråk fra fest i Holbergsgate/Skippergata i Kvadraturen. Det hadde roet seg da politiet kom til.

23.23: En 17-åring fra Nedenes i Arendal ringte politiet og fortalte at fire personer hadde bundet ham til en benk og stukket av. Han ville ikke fortelle politiet hvem det var.

23.27: En natteravn på Blakstadheia i Froland ble slått av en ungdom i 16-17-årsalderen. Han hisset seg opp på natteravnen som snakket til ham etter at ungdommen skal ha knust en flaske. Politiet kom ikke til stedet før tre kvarter etter, og da hadde alt løst seg opp.

23.45: Melding om høy musikk fra hus i Henrik Wergelands gate i Kvadraturen. De involverte ble kontaktet. De lovet å dempe musikken.

23.52: En overstadig beruset jente ble tatt hånd om i Elvegata i Kristiansand og kjørt hjem.

23.54: Grimstad-russen pådro seg klage etter at de spilte høy musikk i Kirkegata. Det roet seg etter at de ble snakket til.

23.54: Festbråk i Gislemyrveien i Vågsbygd. Politiet var på stedet en halv time senere. Da var det rolig.

23.55: En mann ble tatt av den patruljerende politibåten i Arendal. Han kjørte en båt med en 170 hesters motor. Promillen hans var så vidt over 0,5, og han ble tatt med for utvidet prøve hos lege.

23.55: Melding om brann i en kjeller i en bolig i Leirvikveien i Mandal. En mann i huset hadde forsøkt å slukke brannen med en hageslange og hadde pådratt seg en del røykskader. Han ble sendt til legevakten for en sjekk. Brannvesenet rykket ut og hadde kontroll på brannen klokken 00.35. Det ble en del vann- og sotskader. (Se egen sak)

00.00: En russejente (blå) fra Arendal ble brakt til legevakten av en politipatrulje etter at hun hadde kuttet seg.

00.10: En 26-åring ble påkjørt på Treland i Kvinesdal. Han gikk sammen med en kamerat etter veien. I følge kameraten hoppet 26-åringen ut i veien foran bilen. Det var frykt for alvorlige skader, og ambulansehelikopteret ble tilkalt. Det viste seg ikke å være så dramatisk, men 26-åringen ble brakt til sykehus i Kristiansand luftveien. (Se egen sak)

00.31: Festbråk i Møllevannsveien. Politiet kunne ikke dra dit på grunn av andre oppdrag, men fikk ikke flere klager fra området.

00.45: Restaurantbråk på Leopold i Vestre Strandgate. To 17-åringer - fra Søgne og en fra byen - ble tatt med etter at de var kranglete på stedet. De to ble formant om ikke å gå tilbake til stedet.

00.46: Noen forsøkte å knuse et vindu i inngangspartiet til det nye kulturhuset i Arendal. Rister som ligger foran inngangen ble brukt, men vinduene lot seg ikke knuse. I stedet ble en stor krukke som står utenfor, knust.

00.50: Det ble rapportert om "ville tilstander" på en fest på Erkleiv skole på grensen mellom Kristiansand og Vennesla. Politiet rykket ut, og ting hadde roet seg.

00.52: Politiet fikk telefon fra en jente som hørtes svært beruset ut. Hun sa hun hadde vært i Bertes, men visste ikke hvor hun var nå. Hun hadde problemer med å gjøre rede for seg. Politiet kjørte ut og fant henne etter klokken 01.28. Den 15 år gamle jenta ble kjørt til legevakten for en sjekk og deretter hentet av sin far.

01.00: En personbilhenger ble dyttet på elva i Mandal sentrum. Politiet sikret seg oversikt over stedet, og saken vil bli tatt hånd om av Falken.

01.01: Vaktene på Leopold meldte om slåsskamp inne på utestedet. Politiet kom til og innbrakte en 18-åring fra byen og en 20-åring fra Vennesla.

01.22: Festbråk på Lie i Øvrebø. En politipatrulje kjørte opp og tok kontakt med beboerne i huset. De ble bedt om å dempe seg.

01.30: En 33-åring fra Søgne ble innbrakt av politiet etter at han slo en av dørvaktene på Ernst hotell. Han ble forsøkt fjernet fordi han oppførte seg kranglete. 33-åringen hadde også et kutt som måtte sys på legevakten.

02.19: Vanskelig gjest på Leopold. En 26-åring fra Kristiansand hadde skallet en annen og blitt lagt i bakken. Da politiet kom hadde han blitt sluppet og hadde gått.

02.40: En mc-fører ble alvorlig skadet, men ikke livstruende da han kjørte av veien i en rundkjøring på Hisøy. Det er mistanke om at den 22 år gamle mannen kjørte i påvirket tilstand. (Se egen sak)

02.43: Slåttsing utenfor utestedet Twist & Shout i Markens. En 21-åring og en 22-åring fra byen ble innbrakt av politiet og satt i arresten.

02.49: Vaktene bad om bistand for å håndtere en vanskelig gjest på Leopold. En 18-åring fra Kristiansand ble innbrakt etter at han kuttet en annen med et knust ølglass. 18-åringen selv ble kjørt til legevakten etter at han sa han mistet følelsen i en finger.

03.42: En 20-åring fra Lillesand ble stoppet ved Esso-stasjonen i Hannevika da han kjørte mot kjøreretningen på E 18. Bilister tok hånd om mannen, som viste seg å være beruset. Han kjørte også i en stjålet bil. Det ble tatt utvidet blodprøve av ham. 20-åringen settes i forbindelse med et innbrudd i Birkeland-området dagen før hvor det ble stjålet en del alkohol. Spor av dette ble funnet i bilen. Samme type bil var også observert på tyveriåstedet ved 15-tiden lørdag.

03.25: En 16 år gammel promillekjører ble tatt tatt på moped i Arendal.

04.04: Tre personer ble observert av politipatruljen da de slåss i Storgata i Grimstad. Det løste seg fort opp.

04.26: En Linjegods-sjåfør sjekket lasten på bilen sin på Dalane før avgang. Det viste seg at noen hadde brutt seg inn både i bilen og hengeren. Han hørte et smell i en dør og så en burgunder van forsvinne fra stedet. Politiet sporet vanen og knyttet i løpet av morgentimene en av mennene til innbruddet ved hjelp av fotavtrykk. De pågrepne er to menn på 19 og 23 år og en jente på 17 som var med.

05.26: Melding om slåsskamp i Skippergata i Kristiansand. Da politiet kom, var det ingen der.

06.54: En kvinne klatret ut av huset sitt på baksiden da hun hørte at noen forsøkte å bryte seg inn i boligen hennes i Arendal gjennom inngangsdøren. Hun ringte til politiet som kom fort til stedet og pågrep en 30-åring som bodde like ved. Han hadde innbruddsverktøy med seg, og skadene på døren samsvarte med type verktøy.

23.56: Brann i villa i Mandal