KRISTIANSAND: — En person er kjørt itl sykehus. Han ble påkjørt av en dumper, sier operasjonsleder Gunn Lieng i Agder politidistrikt.

Politiet bekrefter ved 17.30-tiden at mannen omkom som følge av ulykken.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 13.36. — Mannen ble rygget på mens han sto og jobbet. Ulykken skjedde i det nye tønnelløpet mellom Hannevika og Trekanten i Vågsbygd, sier Lieng.

Stig Berg-Thomassen, prosjektleder for Nye Vågsbygdveien, sier til Fædrelandsvennen at mannen drev stikningsarbeid inne i tunnelen da ulykken skjedde.

— Arbeidstilsynet og politiet undersøker nå hendelsesforløpet. Vi avventer videre tilbakemelding fra dem i forhold til hva som har skjedd, sier Berg-Thomassen, som opplyser at arbeidet i området er stoppet for dagen.

— Dette er den første ulykken på anlegget med en alvorlighetsgrad som dette, sier han.

Debriefing

Like etter klokken 14 dro samtlige arbeidere i Repstad Anlegg fra anleggsområdet til anleggskontoret sammen med representanter fra Statens vegvesen.

— De som var i tunnelen da ulykken skjedde skal ha en debriefing, sier en ansatt i Repstad Anlegg til Fædrelandsvennen på stedet.

I følge Stig Verg-Thomassen i veivesenet ble den påkjørte mannens arbeidskolleger under debriefingen orientert om situasjonen, og fikk anledning til å stille spørsmål og ytre ønsker i forbindelse med situasjonen.

Til sykehus

Det var to ambulanser inne i tunnelløpet. Like før klokken 14 forlot begge ambulansene åstedet i tunnelen. Den første av ambulansene forlot området med blålys, men uten sirener, i retning sykehuset.

To biler fra brannvesenet som bisto på åstedet, forlot tunnelen uten at det hadde vært behov for deres assistanse på ulykkesstedet.