ARENDAL: — Det at jeg nå har muligheten til å leve av å spille League of Legends er helt klart en drøm som går i oppfyllelse, sier Erlend Holm til Fædrelandsvennen.

Det var VG sitt spillmagasin Level Up som først meldte at Norge hadde fått sin første profesjonelle League of Legends (LoL)

Erlend Holm er medlem av et lag som heter Sinners never sleeps. Laget består av Holm, en tysker, en danske og to nederlendere. I en turnering i den tyske byen Köln klarte de for kort tid siden å kvalifisere seg til serien League of Legends Championship Series (LCS)

– Det tilsvarer å spille i Premier League eller Eliteserien i fotball. Det er de åtte beste LoL-lagene i Europa som møter hverandre i en serie, sier han til programmet.

32 millioner registrerte spillere

For å kvalifisere seg til LCS måtte Holm og laget først slå et annet lag som hadde kvalifisert seg til turneringen. Etter å ha slått dette laget møtte de et lag som allerede spilte i toppligaen.

– Vi slo dem, og dermed er det sånn at vi tar plassen deres i neste sesong av LCS, forklarer Holm.

Ifølge Wikipedia er League of Legends (LoL) et "free-to-play multiplayer onlie battle arena"-spill. Spillet er inspirert av Warcraft III og ble utgitt 27. oktober 2009. I oktober 2012 hevdet Riot Games at spillet hadde over 32 millioner registrert spillere og at 12 millioner spilte spillet hver dag. Og når Holm nå har nådd eliten blant disse millionene av spillere, er det gode penger å tjene.

– Det meste vi har vunnet til nå er 10.000 euro som lag, men nå som vi har kommet med i ligaen får vi fast lønn av de som står bak. Vi kommer også til å få et hus eller en leilighet i Köln som vi kan disponere mens vi er med i ligaen.

Vurderer å flytte til Köln

Akkurat hvor mye lønn han får har Holm ikke lyst til å si.

Til daglig går Holm føresåret på Barbu videregående skole, men om han fortsatt er der neste år er han usikker på.

– Jeg har ikke helt bestemt meg. Det kan være at jeg setter skolen litt på vent nå som jeg har fått sjansen til å være med på dette her.

Det er nemlig sånn at turneringene arrangeres rundt omkring i Europa. LoL er et spill som tiltrekker seg mange tilskuere. For det meste arrangeres turneringene i Tyskland, men av og til flyttes de til andre land i Europa for at flere kan få mulighet til å se på.

– Hva sier foreldrene dine til at du kanskje vil sette skolen på vent og flytte til Köln?

– De synes nok at det er litt vanskelig, men samtidig tror jeg at de forstår det. Det vet at det er dette jeg vil holde på med. Når de nå også ser at jeg tjener nok penger til at jeg kan leve av det allerede nå, så tror jeg nok at det vil gå greit.

Har spilt i over to år

Å bli så god som Holm i et pc-spill kommer ikke gratis. Han har lagt ned mange timer foran pc-en.

– Jeg har spilt i over to år, og da er det for det meste hver dag. Men har jeg hatt mye lekser en dag så hender det at jeg ikke har fått spilt i det hele tatt. Har jeg ikke noen lekser i det hele tatt, så har jeg spilt fra jeg kommer hjem fra skolen til jeg legger meg.

Dersom du vil se hvordan det ser ut når Holm og hans lag Sinners never sleeps spiller LoL kan du gå inn på Holm sin offisielle Facebook-side. Den finner du her. Holm er spilleren som heter Nukeduck.