GRIMSTAD: Brannvesenet måtte søndag kveld rykke til stasjonen til Viking redningstjeneste Grimstad på Østerhus, etter melding om bilbrann.

Det viste seg at både en bergingsbil og en personbil stod i full fyr. Personbilen var blitt hentet på grunn av motorstopp, og stod på planet til kranbilen.

— Brant mye

Flammene skal ha stått opp til tre meter over bakken, ifølge vitner på stedet.

ØDELAGT: Begge bilene ble totalskadet i brannen. Foto: Morten Boswarva

— Det var en av bergingsbilene til Viking som hadde hentet en bil med motorproblemer og parkerte den på tomta på Østerhus. Etter hvert så naboer at det brant i bilen. Det brant ganske mye da brannvesenet kom, opplyser Svein Flo, overbefalsvakt i Grimstad brannvesen.Både bergingsbilen og personbilen, en nyere Mercedes-Benz, skal være helt utbrent.

Mye røyk

Røyken kunne ses på lang avstand. Bilene stod plassert bak bygget til Viking.

Brannen ble meldt om i 22-tiden. Både brannvesenet og politiet rykket til stedet.

SLUKKET: Etter en snau time kunne brannvesenet forlate stedet. Foto: Morten Boswarva

En av naboene skal ha hørt smell før brannen startet, og trodde at det ble sendt opp fyrverkeri.

Brannen slukket

— Brannen er nå slukket og brannvesenet er på vei bort fra stedet, opplyser Flo til Fædrelandsvennen klokken 22.50. Trolig oppstod brannen i Mercedesen.

— Jeg kan ikke si det sikkert. Politiet vil se nærmere på det, sier Flo.

Tirsdag morgen er bilene ennå ikke undersøkt.

— Vi må prøve å undersøke årsaken sammen med forsikringsselskapet. Men når bilene er så utbrent som disse ble, er det ikke sikkert vi finner noen brannårsak. Da blir det mer sannsynlighetsberegning, sier Leif Viken, politiførstebetjent ved Grimstad politistasjon.

Politiet tror likevel at brannen startet i personbilen.

— Bilen lot seg ikke starte, og ble derfor hentet av bergingsbilen. Det kan ha vært noe feil med den bilen som gjorde at den tok fyr, sier Viken.