LILLESAND: Hytta, som er på rundt 120 kvadratmeter, står nå ferdig på Lyngholmen ved Gamle Hellesund. Det særegne byggverket er formet som en halvmåne og bygd slik at den skal gli mest mulig inn i landskapet.

Dermed har arvingen til Rasmussengruppen endelig fått realisert sin drøm om hytte i Blindleia. Han kjøpte eiendommen på 4,3 mål i 2007 for 11,5 millioner. Da hadde eiendomsmegler Gunnar Sædberg drevet oppsøkende virksomhet blant hytteeiere for å finne den rette eiendommen for Rasmussen.

Sædberg fikk til slutt Stein Ødegård til å selge sin eiendom på Lyngholmen.

Godt utstyrt

Dag Rasmussen selv ønsker ikke å svare på spørsmål om sin nye fritidseiendom. Men søknadspapirene til Lillesand kommune, viser at arbeidet med å få opp den nye hytta startet for fire år siden da arkitektfirmaet Lund Hagem sendte inn søknad om byggetillatelse.

Siden det lå en hytte på eiendommen fra før, gjorde Lillesand kommune et fullmaktsvedtak da de gav Rasmussen lov til å bygge. Det vil si at Rasmussen fikk bygge uten at saken kom opp til politisk behandling i planutvalget.

DISKRET: Lillesand kommune gav Rasmussen lov til å bygge 120 kvadratmeter. Blant annet fordi hytta er diskret plassert i terrenget. Foto: Torstein Oeen

Den nye hytta inneholder en hoveddel med stue, kjøkken, soverom og bad. I tillegg har den to soverom og bad i en egen avdeling. I sjøboden på eiendommen er det nå en badstu.Bygget var ferdig bygd med ferdigattest i mars i år.

Ukjent pris

Dag Rasmussen er direktør og medeier i Rasmussengruppen AS. Hans far, Einar Rasmussen, er fremdeles styreleder i selskapet som ved årsskiftet hadde en egenkapital på 8,1 milliarder.

Rasmussengruppen fikk et underskudd på 1,4 milliarder i fjor etter at de måtte nedskrive en rekke av selskapets aksjer. Rundt halvparten av verdiene i selskapet består av eiendom, mens resten er aksjer. Blant annet har de aksjer i Apple for 1,2 milliarder.

Rasmussengruppens eiendommer er i hovedsak samlet i eiendomsselskapet Avantor. De eier en rekke eiendommer i Nydalen i Oslo i tillegg til den gamle Sjømannsskolen på Ekeberg.

Hvor mye Dag Rasmussen har betalt for sin nye fritidseiendom, vil han ikke ut med.

— Det har ingen interesse, sier Dag Rasmussen til Fædrelandsvennen. Han takker høflig nei når Fædrelandsvennen inviterer seg selv på besøk.

Økt eiendomsskatt

Hytta som lå på eiendommen fra før, var på 60 kvadratmeter og oppført på 80-tallet. Når Dag Rasmussen nå har revet denne og erstattet den med en dobbelt så stor hytte, må han også belage seg på å måtte betale mer i eiendomsskatt.

Lillesand kommune har allerede varslet Rasmussen om befaring og omtaksering, men det er ennå ikke bestemt hvor mye han nå må betale.