KRISTIANSAND: 22-åringen ble i Kristiansand tingrett i mai dømt til to år og åtte måneders fengsel for blant annet flere voldsepisoder som har skjedd i forkant av rømningen fra politiarresten på Kristiansand politistasjon.

Mannen anket dommen til lagmannsretten, men anken er avvist. Lagmannsretten har imidlertid henvist noen tiltalepunkter til ny behandling i tingretten på grunn av formelle feil.

Truslene mot sin daværende kjæreste ble ikke tatt med i tiltalen som statsadvokatene opprinnelig utferdiget mot 22-åringen, og som ble behandlet av retten i mai. Etter at bistandsadvokaten til ekskjæresten påklaget avgjørelsen, har Riksadvokaten i etterkant beordret tiltale.

Stukket med sverd

Ifølge denne tiltalen skal 22-åringen i juli 2009 på en campinghytte i Vennesla stukket sin daværende kjæreste med et sverd, slik at hun ble påført et stikk som måtte sys med to sting.

Samme dag som hun ble stukket med sverdet, ble kvinnen ifølge tiltalen slått en rekke ganger i hodet og på overkroppen.

Ifølge tiltalen skal 22-åringen en flere ganger på en biltur mellom Søgne og Vågsbygd i april i fjor ha slått kvinnen en rekke ganger i ansiktet og dratt henne etter håret.

Drapstruet

Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at 22-åringen tirsdag 29. juni i fjor på en campinghytte i Søgne rettet et våpen mot magen til sin gravide kjæreste, samtidig som han uttalte at han skulle drepe henne og at han skulle skyte henne.

"Han trakk flere ganger på avtrekkeren, uten at det ble avfyrt skudd", heter det i tiltalen. Den tiltalte er for øvrig far til barnet kvinnen var gravid med da truslene skal ha blitt fremsatt.

I Kristiansand tingrett i mai ble mannen i tillegg til flere voldsepisoder dømt for å ha brutt besøksforbudet i forhold til ekskjæresten. Dette forbudet trådte i kraft 8. juli i fjor.

Straffesaken mot 22-åringen kommer opp for Kristiansand tingrett 15. august