AGDER: Flere av skisentrene i Agder jobber på spreng med å produsere nok snø til å kunne åpne neste helg. Foreløpig er det bare Hovden skisenter som kan tilby preparert bakke i en av nedfartene.

– Vi har masse snø og full hyre med å plassere den i alle retninger. All snøen er blåst bort på toppene, men vi skal holde åpent i t-trekket og i Tussetrekket, sier daglig leder Sture Christian Pilegård ved Hovden skisenter. Hovden hadde 550 gjester i trekket forrige helg.

Hvordan er skiføret der du er? Send oss dine bilder!

På Hovden førte stormen og den våte snøen til is denne uka. Nå har skisenteret en omfattende jobb med å banke og skrape bort isen før trekket kan åpnes for helga. På det jevne har det kommet ca 35 cm snø, men noen steder er det fonner og andre steder bart.

I følge yr.no blir det delvis skyet og minus 9 grader midt på dagen lørdag, mens det på søndag er meldt snø og rundt minus 5 grader. Hovden langrennsarena har preparerte løyper.

Kanskje neste helg

I Åseral har ingen av anleggene åpnet for sesongen, men daglig leder Lasse Liestøl ved Bortelid skisenter satser på å ha bakken klar til neste lørdag.

– Vi har fått rundt 25 cm snø, og setter nå i gang med full snøproduksjon med tanke på åpning neste helg, sier Liestøl.

Hvis bare vinden kan løye setter vi i gang med produksjon av snø.

Snøscootere har kjørt opp ei 9 km lang langrennsløype til Hefteli. Lysløypa på to km er også preparert.

Kenneth Abrahamsen, driftsleder ved Eikerapen skisenter melder om 10-15 cm snø. Snøproduksjonen starter, og vil trolig holde på til og med mandag. I utgangspunktet skal senteret åpne bakken 2. juledag. Heller ikke for langrennsløpere er det blitt gode forhold på Eikerapen.

Blåser mye

– Nå har vi 35— 40 cm snø som har fordelt seg fryktelig ujevnt. Etter planen åpner vi anlegget 22. desember. Her blåser det for mye til at vi kan kjøre opp langrennsløyper, sier driftssjef Gunvor Ljosland ved Ljosland skisenter.

Brokke alpinsenter i Valle satser også på åpning neste helg.

– Hvis bare vinden kan løye setter vi i gang med produksjon av snø, sier daglig leder Svenn Magne Brokke. Han anslår å ha fått ca. 15 cm snø de siste dagene.

Blåser i fonner

Øystein Tjørhom ved Tjørhomfjellet alpinsenter i Sirdal regner med åpning 22. desember. Her er det kjørt opp korte strekninger med langrennsløyper.

"Naboanleggene" Ålsheia skitrekk og Ådneram skitrekk håper på oppstart neste helg. Også i Sirdal har vinden tatt tak, og mye av snøen er blåst i fonner mens andre steder er den helt borte.

– Langrennsløypene er ikke preparert forløpig, men det går an å gå på ski i terrenget selv om det er løssnø og noe ujevnt, opplyser Ånen Ådneram ved Ådneram skitrekk.