FLEKKEFJORD: — Saken er på det nærmeste ferdig etterforsket. Det gjenstår noen oppfølgingsavhør. Politiet har et samlet bilde av saken som fremstår som veldig klar og oversiktlig, sier lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord til Fædrelandsvennen.

25-åringen forsøkte å ta seg inn i en leilighet i Flekkefjord natt til lørdag. Han ble avvist av 33-åringen som bodde i en naboleilighet. Det hele endte med høylytt krangling som påkalte stor oppmerksomhet, også fra de som bor i området. — Vi har fått mange forklaringer fra uavhengige vitner, og fra folk som knyttes opp både mot den fornærmede og den siktede. De kriminaltekniske undersøkelsene er avsluttet, og sperringen er opphevet, sier lensmann Skåland.

Noen av vitnene har vært alkoholpåvirket. Det er bakgrunnen for at det gjennomføres ekstra avhør i et forsøk på å friske opp hukommelsen.

Den siktede 25-åringen betegnes av lensmann Skåland som en kjenning av politiet.

Oslo universitetssykehus har opplyst til politiet at 33-åringen, som ble hardt skadet etter voldsepisoden, skal holdes i kunstig koma tre-fire dager som et ledd i behandlingen.