— Da jeg så Dagrun på stolen, tenkte jeg at det er ikke megdet blir TV-bilder av i kveld, sa Knut Arild Hareide da Dagrun Eriksen blegjenvalgt som første nestleder i KrF.

Salen reiste seg til applaus da avgjørelsen var tatt, ogDagrun Eriksen måtte til slutt opp på stolen og vinke til landsmøtesalen.

— Jeg har blitt gjenvalgt flere ganger tidligere, men detvar ekstra bra i dag. Det betyr en anerkjennelse av den jobben jeg har gjort,sier Dagrun Eriksen til Fædrelandsvennen.

Store oppgaver

Dagrun Eriksen har ledet arbeidet med partiets program somblir vedtatt på landsmøtet. I tillegg ledet hun strategiutvalget som blantførte til forslaget om å fjerne paragrafen som krever at tillitsvalgte skal værekristne.

På KrFs landsmøte har partileder Knut Arild Hareide flereganger trukket fram Dagrun Eriksen. Han mener hun er en soleklarstatsrådskandidat hvis KrF kommer i regjering.

Skulle ikke det skje, må Dagrun Eriksen uansett forberedeseg på å lede partiet en periode når Knut Arild Hareide skal haforeldrepermisjon. Hun var også partileder da Hareide hadde to uker fri dadatteren Sara ble født.

— Det var veldig gøy, men det er fordi det er en trygg relasjonmellom meg og Knut Arild, og jeg fikk kun hyggelige tilbakemeldinger fraammetåka. Når det fungerer så bra, er det fordi han er trygg på at jeg menerhan er den beste lederen, sier Eriksen.

Utfordrer

Bergens Tidende skrev lørdag at enkelte fylkeslag har ønsketen annen nestleder. Fylkesleder Pål Kårbø sier til avisen at de heller ville haen kandidat som sitter på Stortinget.

Ifølge avisen ble fire stortingskandidater spilt inn, blantandre Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder, men ingen har ønsket å stille. Stortingskandidatfra Akershus, Malin Stensønes, ble også spilt inn.

— Når det er valg i KrF er det mye dealing og rykter, mendet er ikke noe som har kommet til mer seriøs behandling. Jeg mener det er suntå ha gode diskusjoner, sier Eriksen.

Valgkomiteen har heller ikke prøvd å finne alternativekandidater.

Lokal støtte

Dagrun Eriksen fikk ikke fornyet tillit av fylkeslaget inominasjonsprosessen. De ville heller ha Hans Fredrik Grøvan.

— Har det vært en motivasjon for å fortsette som nestleder?

— Nei, motivasjonen var at jeg ville gjøre en jobb forpartiet. Hadde grunnen vært at jeg ble vraket i nominasjonen, ville det værtsvært kortsiktig.