ARENDAL: — Dette er et internt møte og vi har ikke tradisjon for åholde den slags møter åpne for pressen, sier Jan-Roger Olsen.

I ettermiddag skal både sykehusledelsen, styrelederCamilla Dunsæd og en rekke politikere fra Arendal møtes p åsykehuset i Arendal.Det er tillitsvalgt for legene, Egil Hagen, som har tatt initiativet tilmøtet. Det skal dreier seg om forslagenetil endringer som skal skje i barneavdelingen i Arendal.

Da pressen spurte Olsen om pressen kunne få være tilstede, avviste han det først kategorisk. Han viste til at møtet blir holdt isykehusets lokaler, og at han dermed kan bestemme, selv om de tillitsvalgte somarrangerer møtet ønsker å holde det åpent.

Styreleder Camilla Dunsæd overhørte Olsens argumentasjon,hvisket ham etterpå noen ord i øret, og dermed ble møtet åpnet.

Arendalsansatte har rapportert at de føler utrygghet ijobbsituasjonen ved barneavdelingen. I ni måneder har avdelingen i Arendal hattlege i hjemmevakt fra klokken 20 og fram til morgenen. Dette er blitt såbelastende for legene at sykehuset nå skal vurdere å gjøre endringer ifunksjonene mellom Kristiansand og Arendal. Dette har fått Hagen til å innkalletil møte etter at sykehusstyret i dag er blitt orientert om saken.

Klinikksjef Nina Iversen orienterte styret om atbefolkningen er blitt urolige på grunn av den voldsomme oppmerksomheten sakenhar fått. Formannskapet i Arendal har skrevet brev til styret,stortingsrepresentant Svein Harberg (H) fra Arendal har skrevet bekymrings brevog debatten raser i spaltene både i Fædrelandsvennen og Agderposten.

I tre måneder framover skal sykehusansatte jobbe for åfinne en løsning på best mulig bruk av ressursene.

Styremedlem Harald Reiso bemerket at evalueringen avvaktordningen viser at den ikke har rammet pasientene og at det ikke er meldtom alvorlige problemer.

— Da kan vi konstatere at hensynet til pasientene erivaretatt på en god måte, og det er vel det viktigste i denne saken. Så vil jegoppfordre fagmiljøene til ikke å være så sneversynte på faget, og heller væreflinkere til å jobbe på tvers av fagmiljøer, sa Reiso.

Ansatte- og tillitsvalgte reprensentanter i styretdominerte i debatten. Flertallet av de andre styremedelemmene fulgte klinikksjefNina Iversens oppfordring om å ikke gå for sterkt inn i diskusjonen førprosessen internt i sykehuset er ferdig.