GRIMSTAD: Under et bedrifts-sykkelritt i Vikkilen i Grimstad ved 19-tiden torsdag brøt en bilist vikeplikten. Det førte til at fire syklister måtte bråstoppe. Det fikk en av dem til å reagere.

– HELT VILT: Geir Bisgård fra Arendal sykkelklubb følte det var som å være i en film da han ble jaktet på av en bilist. Foto: Privat

– Han kastet ei drikkeflaske etter bilisten. Den traff bakken og spratt opp i bilens støtfanger. Da bråbremser bilen mens vi fire ligger rett bak. Vi rekker akkurat å kaste oss til siden, sier Geir Bisgård i Arendal sykkelklubb.Han var en av de fire som satt i brudd da den spesielle hendelsen oppstod.

– Bilisten fortsatte fremover, og vi tok han igjen. Han svingte til venstre og over i et annet kjørefelt, før han bråbremset igjen, og vi måtte kaste oss til siden nok en gang. Sånn holdt vi på flere ganger, før han forsvant, forteller Bisgård oppgitt.

– Som i en film

Arendalitten er overbevist om at bilisten prøvde å treffe syklistene.

– Vi pustet lettet ut, men jeg skjønte ikke helt hva som hadde skjedd. En bilist hadde faktisk prøvd å drepe oss. Det var akkurat som i en film, sier Bisgård.

Men etter noen hundre meter står mannen plutselig midt i veien og veiver med armene.

– Vi er midt i et sykkelritt og på makspuls. I 50 km/t kjører vi forbi. Da slår han etter en av oss. Han bommer, men havner langt ut i veien og kolliderer med en junior fra Grimstad. Han går rett i bakken og ser ut til å ha veldig vondt, forteller Bisgård.

Ville slåss

Da stoppet de tre andre opp og begynte å snakke med mannen.

– Jeg har aldri slåss i mitt liv. Det er første gang i hele mitt liv jeg har hatt lyst til det. Men det ville bare gjort ting verre, sier syklisten.

De fire syklistene diskuterte heftig med mannen, som var irritert på at de kastet flaske på bilen hans.

– Etter et par minutter sa han at vi bare kunne anmelde han, før han satte seg i bilen og kjørte av gårde. Det er helt sykt at en voksen mann oppfører seg sånn, sier Bisgård.

Presset syklistene

Operasjonsleder Øyvind Andersen bekrefter i politiets presselogg at det har oppstått en situasjon mellom noen syklister og en bilist. i Grimstad.

– Noen syklister i feltet veltet. Forholdet vil bli anmeldt, men det er visstnok ingen alvorlig personskade, opplyser Andersen.