DRIKKER: Ei av kuene fant ut at det var vann i badebassenget. Det falt i god smak. Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: — Jeg kikket ut av vinduet, og plutselig stod det seks store kuer og beitet midt i hagen, sier Svein Olaf Olsbu.

Mannen, som i fjor scoret ufattelige 46 ligamål for Arendal fotball, bor på Solborg. Fredag kveld fikk han uventet besøk av seks kuer.

— Vi har ringt til den eneste bonden i området, og de er ikke hans. Derfor ble både politi og viltnemnda varslet, sier han.

Fant seg til rette

Olsbu sier at han håper eieren får tak i kuene.

— En nabo så de samme seks kuene løse for ei uke siden, så de kan ha gått løs ei stund. De spiste opp blomstene til naboen, så litt skade gjør de, forteller arendalitten.

Et bilde fra Olsbus hage viser at kuene har funnet seg godt til rette. Kuene fråtser i ferskt gress, flytter på luftmadrasser og drikker av badebassenget.

Dreit i hagen

Olsbu synes det var litt artig med besøk av kuene, selv om de satte illeluktende spor etter seg.

— Jeg hadde ikke klippet plenen på ei stund, så det var fint at de gikk og beitet ei stund. Men de gjorde fra seg ganske mye også, så det blir nok litt jobb å gjøre, sier Olsbu, som dro på hytta like etter kuene kom på besøk.

— De gikk fortsatt i hagen og beitet da vi dro, sier han.

Politiet etterlyser eier

Politiet la ut følgende etterlysning på sin Twitter-profil, som har nesten to tusen følgere:

— Beboer har fått 6 kyr inn i hagen sin. 3 hvite og 3 brune. Ønsker dem fjernet.

Operasjonsleder Frank Solås sier at de forsøker å nå eieren gjennom Twitter.

— Jeg håper eieren kjenner igjen kyrene og tar kontakt. Det skal ikke være kyr som hører til i nærområdet, så de kan ha gått langt, sier Solås.