Røde Kors’ hjelpekors i Vest-Agder har opprettet mulighet for nødkommunikasjon for Telenor-kunder i Bortelid-området som for tiden er uten mobilnettverk på grunn av en teknisk feil.

Problemer siden lørdag

Hjelpekorpset har utstasjonert mannskaper fra Søgne Røde Kors på sin hytte på Bortelid. Røde Kors har ingen frivillige tilstede på Knaben eller Lognatun. Informasjonsansvarlig i Røde Kors Vest-Agder, Sveinung Tofteland, sier de bidrar med satelittelefon for nødkommunikasjon i området så lenge som nødvendig.

— Satellittelefonen ligger på alpinsenteret på Bortelid sammen med en hjertestarter. Det er for å opprettholde noe beredskap. Hvis det er noe, ta kontakt der. Generelt sett er det også noen steder mulig å få kontakt med nødnettet hvis du eksempelvis må ringe etter ambulansen. Et tips her er å ta ut simkortet mens du ringer, da søker den på alle tilgjengelige nett, sier Tofteland.

Kabelfeil

På både Bortelid, Lognatun og Knaben har mobilnettverket siden lørdag formiddag vært nede på grunn av feil. Det bekrefter pressevakt Atle Lessum i Telenor til Fædrelandsvennen.

— Vi vet det er mange hytter og folk på fjellet i romjul og påske, så vi satser på å få nettet tilbake igjen så fort som mulig, sier Lessum.

På Knaben er årsaken til det manglende mobilnettet at tre master som har falt ut. Dette grunnet en kabelfeil.

— En kabel over et strekk på omtrent 400 meter er revet ned. Mest sannsynlig av en annleggsmaskin. Det er mørkt nå, og vi har ikke mulighet til å fikse dette før på mandag. Vi kommer til å lage en midlertidig løsning, ved å legge en kabel oppå bakken. Dette inntil vi har fått reparert stolpene, sier pressevakt Jørn Bremtun i Telenor.

Ukjent feil i Åseral

På Bortelid, og Lognatun i Åseral er ikke årsaken til det manglende mobilnettet ukjent.

— Vi tror det handler om at strømmen mangler, altså en kraftfeil. Entrepenørene har først mulighet til å se på dette i morgen klokken 0700. Hvor lang tid det kan ta før nettet vil være tilbake er vanskelig å si noe om nå, det avhenger av hva feilen skyldes. På Knaben håper vi derimot at feilen vil være fikset i løpet av mandagen, sier Bremtun.

Utover dette er det ikke noen meldinger om mobilproblemer på Sørlandet.