MARIHUANABESLAG: På Lund i Kristiansand beslagla politiet 300 gram marihuana hos en 28 år gammel mann. Foto: Hallgeir Oftedal
BRUKERUTSTYR: Mye avansert brukerutstyr ble beslaglagt da den 46 år gamle dansken gikk i land med ferja natt til fredag. Foto: Hallgeir Oftedal

KRISTIANSAND: Allerede natt til fredag ble det første beslaget på 130 gram hasj gjort av tollerne etter at en danske, som jobber i Trøndelag, var tatt til side for kontroll på vei inn i landet.

Det ble funnet 130 gram hasj hos den 46 år gamle mannen.

Omfangsrikt beslag

— Ut fra beslaget av brukerutstyret som var ganske omfangsrikt og avansert, er det mye som tyder på at 46-åringen har drevet med hasjbruk over ganske lang tid.

Mannen erkjente besittelse, og at narkotikaen bare var til eget forbruk, opplyser politiførstebetjent Øystein Jørgensen ved narkotika- og uroavsnittet til Kristiansand politistasjon.

En politipatrulje ønsket å sjekke en "gammel kjenning" fredag ettermiddag på Lund. Han var i ferd med å sette seg på mopeden, og fremsto som tydelig ruspåvirket da politiet tok kontakt.

28-åringen er tidligere straffet for narkotikaforbrytelser. Da politiet gjennomførte ransaking i boligen ble det funnet 300 gram marihuana og 50 gram hasj og et større pengebeløp. Den 28 år gamle mannen har erkjent forholdet.

Stort hasjbeslag

Fredag ettermiddag la politiet seg bak en bil på vei til Tinnheia.

— Kjøringen var vinglete og bilføreren var nærmest opptatt av å rydde bilen mens han kjørte. Da han ble stoppet fremstod bilføreren, som er cirka 35 år gammel, som ruspåvirket. Ved ransaking i boligen fant politiet cirka en kilo hasj i en matavfallspose, og cirka 200 gram ellers i leiligheten. I tillegg ble det beslaglagt en plombert pistol 9mm, og noe ammunisjon, opplyser førstebetjent Jørgensen.

Mannen hadde sist befatning med politiet, i forhold til narkotika, for nesten ti år siden.