Ser du forskjell?

KRISTIANSAND / MANDAL: I ettermiddag oppdaget betjeningen ved Crazy Price på Lumber i Kristiansand en 500-seddel med dårlig papirkvalitet som ikke var ekte. Sølvstripen og vannmerke, som kjennemerker ekte pengesedler, manglet også.

— Det ble registrert at seddelen var falsk i etterkant. De på jobb husker ikke hvem den kom fra, sier daglig leder Benjamin Mykjåland ved Crazy Price på Lumber i Kristiansand.

Betjeningen har i løpet av dagen fredag fått inn seddelen. Politiet ble i ettermiddag orientert om saken og skal hente seddelen.

Ifølge Mykjåland er papirkvaliteten i seddelen dårlig.

— Det ser ut som et bilde av en 500-kronersseddel på papiret, sier Mykjåland.

Operasjonsleder i politiet bekrefter at de er blitt varslet om den falske 500-lappen.

— Vi fikk melding klokken 17.15 fredag ettermiddag om at en butikk på Lumber hadde oppdaget en falsk 500-lapp. Foreløpig vet vi ikke stort mer enn det, forteller operasjonsleder Per Kristian Klausen.

Har du tips til saken? Kontakt fvn.no på tips@fvn.no eller tlf/sms/mms til 03811!

Ser du forskjell på den falske og den ekte seddelen?

Flere tilfeller

Tirsdag oppdaget betjeningen på Shell-stasjonen på Valhalla i Kristiansand en falsk 500-seddel.

— Vi har vært oppe og sikret oss seddelen og vil jobbe videre med dette forholdet, opplyste operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt, til fvn.no tirsdag.

Natt til onsdag ble det funnet ytterligere én seddel. Den gang i nattsafen ved Sparebanken Pluss sin filial i Mandal.

- Krøllet sammen

— Den falske seddelen var krøllet sammen, og derfor kunne den med første øyekast se ut som en ekte seddel. Tellemaskinen vår stopper opp når den får falske penger, og det var det som skjedde i dette tilfellet, sier assisterende banksjef i Sparebanken Pluss i Mandal, Roy Møll, til Lindesnes Avis.

Politiet mistenker også at det er flere sedler i omløp.

— Vi frykter at det er flere falske penger i omløp. Ofte ser vi at det kommer inn flere samtidig. Men så vidt jeg vet har det ikke kommet inn flere i mandalsdistriktet i alle fall, uttaler fungerende politistasjonssjef, Dag Helge Engesland, ved Mandal politistasjon til NRK.

Har du tips til saken? Kontakt fvn.no på tips@fvn.no eller tlf/sms/mms til 03811!