VANN PÅ GÅSA: Gjess hører selvsagt med på gårdstunet. Denne er tørst. Foto: Reidar Kollstad
FOLKSOMT: Barnas Dyrepark har blitt en populær attraksjon i sommermånedene. Foto: Reidar Kollstad
STABUKK: Den orket verken å hoppe eller stange for fotografen, men smilte i hvert fall. Foto: Reidar Kollstad
I BALL: Det var ikke bare dyr som fanget barnas interesse, men baller og vann har vel alltid vært en fin kombinasjon. Foto: Reidar Kollstad
DU STORE ALPAKKA: Det er tydeligvis ikke første gang denne krabaten blir fotografert. Foto: Reidar Kollstad

Se bildeserie øverst i artikkelen.

LINDESNES: — Besøket har økt hvert eneste år siden oppstarten i 2006. I fjor var det 18.000 her, og så langt ligger vi hakket foran i år, sier dyreparkeier Asbjørn Hansen.

Han forteller om ville tilstander i helga, og det som trolig var besøksrekord søndag.

— Da solgte vi billetter konstant i fire timer, sier Hansen, som på en "normal" sommerdag har 300 innenfor gjerdene.

Dyr er det også nok av, ifølge Hansen omkring 300 i tallet. Og alle er visstnok av det tamme slaget, ja selv fjellreven kan koses med.

— Nærheten til dyrene er viktig, og vi opplever at mange besøkende kommer tilbake gang på gang. Uten et lokalt marked kunne jeg bare gitt opp, for det utgjør 40 prosent av besøkstallet, sier Hansen, som har fire årsverk fordelt på 14 ansatte i parken.

Den lille dyreparken langs fylkesvei 460 tiltrekker seg småbarnsfamilier fra fjern og nær, og er i grunnen ikke mer enn en bondegård.

— Det er familiens gård, som jeg overtok i oktober 2005. 1. november samme år startet jeg byggingen av dyreparken, noe som har vært en drøm siden jeg var en liten guttunge, sier Hansen.