GRIMSTAD: Etter at faren hadde tatt med seg spedbarnet fra sykehuset i Kristiansand onsdag, satt det bak i bilen og kjørt av gårde med politiet på hjul, ble bilen stoppet ved Morholt-krysset i Grimstad klokken 22.13 onsdag kveld.

— Det var en helt kontrollert bilforfølgelse, sier påtaleleder Nils Anders Grønås i Agder politidistrikt.Da hadde den unge pappaen i 20-årene fra Lyngdal hatt politiet etter seg fra Kristiansand. Samtidig var flere politipatruljer plassert ut langs E 18 helt til Arendal.

Stoppet

POLITIJAKT: Flere politipatruljer, lege og ambulanse ventet da den ynge pappaen og spedbarnet ble stoppet ved Morholt-krysset i Grimstad onsdag kveld. Foto: Baard Larsen

På Morholt ventet ambulanse, lege og flere patruljebiler.— Han tas i Grimstad uten dramatikk, sier påtaleleder Grønås.

Spedbarnet ble kjørt i ambulanse rett tilbake til Sørlandet sykehus.

— Barnet er tilbake på sykehuset og får den medisinske oppfølgingen det skal ha, sier påtaleleder Nils Anders Grønås i Agder politidistrikt.

— Dette er en politisak, og vi kan derfor ikke kommentere hva som skjedde, sier informasjonssjef Rune Nesdal Jonassen ved Sørlandet sykehus.

Politiet opplyser til Fædrelandsvennen at det var barnevernet som hadde bedt om bistand fra politiet på sykehuset.

— Det var ikke snakk om å pågripe ham der, men bistå. Så skjer det ting der som gjør at vi ønsker å pågripe ham. Hva som skjer, ønsker vi av etterforskningshensyn ikke å si noe om nå, sier Grønås.

PATRULJER: Politiet hadde satt ut flere patruljer som jaktet på lyngdølen. Denne patruljen sto på vakt ved Bjorbekk i Arendal. Foto: Baard Larsen

Avhør

Ifølge Lister24.noer den unge pappaen siktet for å ha unndratt en person medisinsk behandling, sier politijurist Hilde Almåsstø.

Den unge lyngdølen ble pågrepet og arrestert onsdag kveld. Han ble avhørt flere ganger gjennom torsdagen.

— Nå gjenstår avhør av mor og helsepersonell, før vi gjør et oppfølgingsavhør med ham, sier påtaleleder Nils Anders Grønås, som torsdag kveld legger til at det ikke er tatt stilling til om mannen vil bli begjært varetektsfengslet.

— Har far gjort dette i samarbeid med noen andre?

— Vi har ingen antakelser om det, sier Grønås.