AGDER: – Sommeren har virkelig slått inn, bekrefter meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk Institutt.

Litt vind i vest

Tirsdag kom nemlig selveste lottorekka i værsammenheng på yr.no; hele langtidsvarselet består bare av sol for Kristiansand.

– Vi venter at det blir tørt og pent i hele området. Det kan være at det blir noe vind særlig på kysten av Vest-Agder, cirka fra Mandal og vestover. Men fra helga og neste uke blir det bare bris der også, forteller han.Deres prognoser strekker seg til torsdag neste uke, og Haga sier det ser stabilt og fint ut fram til da.

– Hyggelig

Temperaturene blir også høye. Det er ventet opp til omkring 25 grader, men kanskje litt lavere ved kysten.

Åsmund Scheie og Carl Nicolaysen spiller ping pong på Hamresanden. Foto: Margrethe Saga

Finværet skyldes at høytrykket vi har hatt i nærområdet i lengre tid er i ferd med å bygge seg opp igjen etter å ha trukket sørvestover i en periode.I går var Meteorlogisk Institutt mer forsiktige i sitt langtidsvarsel, og meldte blant annet lavere temperturer. Nå kan de glede seg over et populært varsel.

– Det er veldig hyggelig å kunne komme med slike gode nyheter iblant, forteller Haga.

Finere enn før

– Det kunne jo godt ha begynt nå da, sier Marthe Scheie. Hunsyns det er litt vel overskyet.

– Det høres veldig bra ut, sier ektemannen Åsmund Scheie omprognosene fremover.

Sammen med det nygifte venneparet Carl og Maria Nicolaysentilbringes tirsdagen på Hamresanden. Alle er fornøyde med årets sommervær.

– Det har jo vært mye bedre til nå i år enn det har vært desiste årene, så det har vært en ålreit sommer til nå, sier Åsmund.