Politiet mener at alle de fire var sammen da et par på 58 og 45 år ble ranet på Torvet i Kristiansand natt til lørdag klokka 01.30. Paret kjente ikke hverandre fra før, og spaserte sammen da minst fire ungdommer antastet paret.

— Vi vet med sikkerhet at det har vært folk rundt som har sett ranet, og vi ber nå disse om å melde seg for politiet, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

— Det var mange folk på Torvet rundt klokka 01.30 natt til søndag, og disse er vi interessert i å få snakket med, sier han.

Paret ble også utsatt for vold, men er ikke alvorlig skadet. Alle de fire siktede er i alderen 18 til 21 år. De er tidligere straffet.

— Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier etterforskningslederen.

Fengslingsmøtene i Kristiansand tingrett mandag gikk for lukkede dører fordi det ifølge politiadvokat Ragnhild Helgesen er bevisforspillelsesfare siden det er flere siktede i saken.

Forsvareren til den som ble fremstilt først mandag, advokat Eirik Balchen, avviste i retten at det forelå bevisforspillelsesfare.