MANDAL: – Broåpningen skal feires godt og grundig, sier Patricia Hartmann fra handelsstanden, kulturhussjef Alfred Solgaard og Åsmund Kristensen fra bilbransjen.

Kommunen og næringslivet går sammen om å gi mandalittene og sørlendinger ellers en markering som varer fra formiddagen til kvelden. Det er jo ikke akkurat hver dag ei bybro åpnes!

JOBBER: Det er intense dager for broarbeiderne som må være ferdige innen utgangen av neste fredag med jobben. Broa skulle vært ferdig for et år tilbake, så nå tåles ikke flere forsinkelser. Foto: Jarle R. Martinsen

– Det var litt tilfeldig at alt skjer på samme dag, fordi vi skulle uansett hatt en bil— og båtutstilling. Nå klaffet det å ha det samtidig med broåpningen, forteller Kristensen.Det hele starter klokka ti. Da er det gratis frokostbuffét i foajeen i Buen.

25. april er det premiere på en Fame-musical i Mandal, og klokka 1030 får folk en forsmak på forestillingen. Da kjører skuespillere i amcar-biler fra Giert Karis plass og over til Buen. På brygga får folk se hva de har i vente.

Utstillinger

Deretter åpner en stor bil- og båtutstilling utenfor Buen. Samtlige i bransjene i Mandal stiller ut de siste modellene.

Klokka tolv starter høydepunktet. Da marsjerer Mandals tre musikkorps over broa. Ordføreren er bortreist, så det er varaordfører Even Tronstad Sagebakken som får æren av å klippe snora.

– Etter det kan folk begynne å bruke broa, forteller Solgaard.

Like etter skal kunstverket "Rogna" avdukes i elva. Det er en diger rød ball som er fortøyd i elva i forkant.

Moteshow og konsert

Klokka 13 er det klart for moteshow i foajeen. En time etter skal Mirage Ensemble holde en jazzkonsert. Og når de er ferdige er det cupecake show i Buen. Edgards Bakeri som vise hva de er gode for når det gjelder pynting av flere hundre kaker.

Det hele avrundes med en konsert med Blomdalen jentekorps klokka 17. Innimellom er det også flere gratis kinoforestillinger for barn.– Dette er mer enn en broåpning for folk som vil til Buen. Dette er samtidig ei bro for hele Malmø og for alle som bor og har sine bedrifter her, sier de tre.

Litt mer forsinket

Selve broa skulle vært åpnet for et år siden, og skulle etter prognosen for noen uker siden vært ferdig denne uka. Men de kommer til å bruke tiden helt fram mot neste fredag.

– Det skal bli storartet. Vi hadde mange flere besøkende i Buen i fjor enn vi hadde trodd. Det spennende blir å se om broa får enda flere til å komme. Det tror jeg, smiler Solgaard.

Han er også sikker på at alle som har hisset seg opp over platene langs brosidene og prisene for å åpne klaffen, vil ha glemt det når den nå bare blir åpnet.