AGDER: — Vi har spesielt fått meldinger fra fylkesvei 455 og 462. Det har vært vekslende med regn og snø, og da har det blitt noen glatte veier, sier Tove Wåsjø ved Statens vegvesens veitrafikksentral til fvn.no tidlig torsdag morgen.

Veiene, som går mellom Mandal og Åseral, samt mellom Vennesla og Marnardal, er imidlertid ikke de eneste glatte kjørebanene i Agder.

- Det er litt vanskelig vær. Det er minusgrader, også regner det. Veier som da er strødd blir polert når det kommer regn oppå, for det er kaldt i bakken, sier Wåsjø.

— Det er greit at folk er oppmerksomme på at det kan være vanskelige forhold, legger hun til.

Fvn.no har også fått melding om glatt vei så langt sør som mellom Kristiansand og Vennesla.

Kan bli glatt på europaveiene

Wåsjø ber folk om tålmodighet også når det gjelder europaveiene.

— De salter og jobber, men når det er vekslende vær, kan det likevel være greit å være oppmerksom på at det kan være glatt. Det er kaldt i bakken. Men meldingene fra E 18 og E 39 er at det er bart og vått, sier Wåsjø.

Natt til torsdag hadde også politiet registrert glatte veier.

— Vi har fått en del telefoner om glatte veibaner, så det er fint om du kan anmode folk om å kjøre forsiktig, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt til fvn.no.

Kjørte av veien

Neset hadde også registrert et trafikkuhell sent onsdag kveld.

— Vi fikk melding fra en uheldig sjåfør som hadde fått sleng på bilen og kjørt av veien ved Strengereid ved Eydehavn, sier han.

Det var to personer i bilen, men det var kun bilen som fikk skader. Politiet fikk meldingen klokken 23.27.