pr bil4.jpg Foto: Hans Jacob Brekke
PP-skiltene er nå historie og vil etterhvert forsvinne mer og mer fra Sørlandets veier. Foto: Hans Jacob Brekke
pr bil2.jpg Foto: Hans Jacob Brekke
På bildet kan du se en av de siste PP-skiltene (til venstre) og bilen med det første PR-skiltet. Daglig leder Svein Stiansen ved RSA Bil syntes det var stas å levere ut sin første PR-bil i dag. Foto: Hans Jacob Brekke

Se bilder og video over.

KRISTIANSAND: — Det er jo litt tøft at sona vår får en bil med et sånt skiltnummer, sier bilansvarlig Anne Lene Borøy i Kongsgård sone.

Det var altså hjemmesykepleien i Kristiansand som fikk den aller første bilen med PR-skilt. Den nye tjenestebilen, av merket Suzuki Swift, har fått det historiske skiltet PR10000. ## Tilfeldig

RSA Bil i Sørlandsparken fikk æren av å selge den første bilen med de nye bokstavene på skiltet. Daglig leder Svein Stiansen hevder at dette ikke er et PR-stunt.

— Det var ganske tilfeldig at vi fikk disse skiltene. Det var et tilfeldig nummer i rekka oppe hos biltilsynet, sier Stiansen.

Han synes imidlertid at det er morsomt å kunne levere ut sin første PR-bil.

— Det er jo artig akkurat overgangen fra PP til PR. Folk er jo litt opptatt av registreringsnummer. PR10000 er definitivt et rundt og fint nummer som ikke kommer igjen. Og et enkelt nummer å huske, sier den daglige lederen.

Fire PR-skilt laget

I begynnelsen av denne uka mottok Kristiansand Trafikkstasjon de aller første PR-skiltene. Nye biler med PP i registreringsnummeret er nå historie.

— Vi har foreløpig fått trykket opp fire PR-skilter, forteller Morten Nilsen, som er leder kjøretøyavdelingen i Statens Vegvesen Vest-Agder.

Nilsen mener det er stor interesse for hvilke skiltnummer man får på bilen

— Asker og Bærum-bokstaver på skiltet har vært populært en stund. Jeg tror også det blir ekstra stas å få skiltnummer PR10000 og PR20000. Det er likevel ikke mulig å spesialbestille nummer på skiltet.

— Dette må vi jo dele ut tilfeldig. Det må være likt for alle, sier Nilsen.

Se video øverst i saken!

Kortere levetid på PR

På midten av 90-tallet gikk Kristiansand-skiltene over fra PN til PP. Siden den gang har det blitt trykket opp 89.999 PP-skilter. Noen av dem har imidlertid blitt makulert, slik at det reelle tallet på nyregistrerte biler ved trafikkstasjonen i Kristiansand er noe lavere.

Avdelingslederen anslår at PR-skiltene får en kortere levetid enn sine forgjengere.

— Det skjer såpass mye med bilparken vår i disse dager. Den hurtige utviklingen gjør at bilene blir eldre fortere. Jeg tipper at vi er ferdig med PR-skiltene om 10 – 12 år, sier Morten Nilsen.