To søppelsekker fylt med kaffeposer utgjør deler av beslaget hos litauerne, som har tas i nærmere øyesyn av politioverbetjent Jahn Ove Thorsen. Foto: Hallgeir Oftedal
Et lite fotballmål (t.v.), kaffeposer i søppelsekker og store mengder kobber er beslaglagt, forteller politioverbetjent Jahn Ove Thorsen. Foto: Hallgeir Oftedal

SONGDALEN: — Den observante trafikkanten varslet politiet om bilen, som politiet etter hvert stanset på Grauthelleren like vest for Kristiansand tirsdag ettermiddag. I bilen ble det funnet mange hundre kilo kobber og andre forskjellige varer, forteller overbetjent Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

I politiets garasje er det et stort antall IKEA-bagger med kobber. De er så tunge at det nesten må være to mann for å løfte hver bag. Politiet skal nå veie kobberet.

I bilen til litauerne, ble det ifølge Thorsen, funnet et stort antall esker med bleier, to søppelposer fylt med kaffeposer, to fotballmål, en gummibåt og andre varer.

— Den ene litaueren, som er 36 år gammel, har vært i avhør og politiet mener at han ikke kan gi noen fornuftig forklaring på hvor kobberet stammer fra. Da er det grunn til å tro at det er tyvegods, sier overbetjent Thorsen.

Det gjenstår avhør av den andre litaueren, som er 32 år gammel.

Torsdag blir det tatt standpunkt til om de to pågrepne personene skal fremstilles for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett siktet for tyverier eller helerier.

Kobber har en omsetningsverdi på 40 kroner per kilo, ifølge overbetjent Thorsen.