BIRKENES: — Hvorfor jeg gjorde det? Jeg fikk bare lyst! Jeg er glad i vennene mine. Og så tenkte jeg det kunne være kjekt å gå med noe sånt i 17. maitoget, sier Olsa og smiler.

Starten var i november i fjor. Mye av jobben bestod i å finne korker. Nærmere bestemt skrukorker fra melkekartonger. Nå får elevene på Birkeland skole melk hver dag, dermed ble det adskillige eksemplarer å få tak i. I tillegg var kantina på kommunehuset god å ha.

Etter malejobben var det å få festet korkene på en stor plate. Det viste seg å ikke være så lett. Forskjellige typer lim ble prøvd. Men til slutt ble løsningen å spikre korkene fast. Og det var litt av en jobb, med 37 korker bortover og 27 oppover, i alt 999. — Jeg har fått god hjelp! Både av mamma, av læreren min og de andre i klassen, forteller Olsa. Familien hennes kom til Norge fra Kosovo for 14 år siden. De ankom SANA-mottaket på Birkeland, og her har de slått seg til. Olsa ble født for åtte år siden – og trives.

Den 16. mai var flagget ferdig, akkurat tidsnok til å bli båret i 17. maitoget fra skolene på Valstrand og oppover Strøget til Tobias jorde og enda en runde i sentrum. Nå har det fått en hedersplass oppe ved tavla i klasserommet. Og Olsa har alt planer om å finne på noe til neste år også.

— Men det blir nok noe som er litt mindre enn dette, smiler hun.