RISØR: Lørdag kom gutten hjem igjen etter å ha blitt operert på Ullevål sykehus. Ifølge pappa Sven Even Hansen husker Ulrik ingenting fra selve smellet.

— Han husker at han blødde fra munnen, men merket ikke at han hadde mistet tenner, sier Hansen til Fædrelandsvennen.

Stor kjedekollisjon

MISTET FLERE TENNER: Ulrik Stokkebokjær (12) ble sendt til Ullevål sykehus etter at en buss med 20 elever fra Risør skole kolliderte fredag på E 18. Foto: Privat

Det var fredag ettermiddag at hele 15 kjøretøy kjedekolliderte nær Hemtunnellen på E18 i Vestfold. I en buss satt 20 6.klassinger og to lærere fra Risør skole som hadde vært på leirskole.

Seks av barna fikk lette eller moderate skader, og Ulrik Stokkebokjær var en av den som ble hardest rammet. I ambulanse ble han fraktet til Ullevål sykehus. Her ble hode, nakke og kjeve undersøkt for mulige brudd.

Ulrik satt i første sete etter midtdøra i bussen. Trolig gikk han med hodet i en vegg da bussen kræsjet. To voksentenner ble ødelagt og må erstattes med kunstige tenner. To løse tenner ble festet med ståltråd på sykehuset, og håpet er at disse vil feste seg igjen. Ulrik fikk også slått ut flere melketenner.

— Ikke en god opplevelse

— I forhold til hva som kunne ha skjedd, synes vi det har gått veldig greit. Men dette var ikke en god opplevelse verken for Ulrik eller oss foreldre, sier pappa Sven Even Hansen.

Ulrik selv beskriver hendelsen slik:

— Jeg fikk ikke tid til å tenke på at jeg var redd, sier 12-åringen.

Etter operasjonen i munnen kan han kun spise grøt og drikke yoghurt fremover.

— Det verste er at jeg ikke kan ha brødskiver eller ordentlig mat i munnen, sier Ulrik.

Søndag klokken tre skal han møte medelevene igjen på et møte på skolen.

— Noen skadet seg ikke, og jeg er spent på å høre hva de husker fra ulykken, sier Ulrik Stokkebokjær til Fædrelandsvennen.