MANDAL: – I fjor opplevde vi det samme. Store deler av bystyret reiste seg og gikk. Skal vi ha det slik, spurte Øyslebø.

Han mener Ekeland var frekk som bare satte seg på publikumsplassen i starten av møtet 7. februar.

Kom gratis

Ekeland forlot plassen den gangen var fordi bystyret bare skulle behandle en sak — nemlig byggeprosjektet til Per Birkeland på Sanden. Representantene hadde møtt opp på dugnad, fordi ordføreren opprinnelig ville avlyse hele møtet for å spare penger. Men nå kom de altså helt gratis.

Dette fikk Ekeland til på reagere. Han mener at et av våre viktigste prinsipp er prinsippet om likebehandling. – Fortsetter dette møtet som innkallingen forutsetter, vil dette prinsippet være fullt og helt tilsidesatt i Mandal, sa Ekeland.Han mente at andre ikke ville få samme behandling som Birkeland.

Stemte for

Etter at Øyslebø hadde krevd at dette måtte få konsekvenser, tok Ekeland ordet. Han mente at kontrollutvalget i kommunen skal få saken til behandling, og sjekke håndteringen av det som skjedde forut for forrige bystyremøte.

Først mente ordfører Tore Askildsen at det var unødvendig av bystyret å ta stilling til dette nå, men Alf G. Møll (Frp) mente det var nødvendig. Deretter stemte bystyret for at hendelsen fra forrige bystyremøte skal opp i kontrollutvalget.