MANDAL: — Vi tror bønn virker fordi vi har en Gud som bryr seg om alle mennesker. Det har vi erfart i vårt eget liv er sant og derfor ønsker vi at dette skal komme Mandal by til gode, sier Christin M. Reinholdtsen fra Normisjonen, Eva Reeves og pastor Paul Reeves fra Felleskapskirka og Tor Arne Lohne fra Sentrum menighet.

De sier: - Mandal har mange behov og vi setter Gud på saken!

Det finnes ni kristne menigheter i Mandal: Den norske kirke, Salem, Oasen, Misjonssalen, Sentrum, Frelsesarmeen, Filadelfia, Fellskapskirka og Normisjonen. I flere år har disse samarbeidet om ulike arrangement, og de siste to årene om bønnesamlinger. Men for første gang inviterer de ulike samfunnsaktører til å komme med konkrete ting de ønsker det skal bes spesielt for.

— Kan for eksempel Båtservice ønske en bønn om å få løst problemene med hurtigbåtene?

— Absolutt. Vi tror bønn kan hjelpe samfunnet i Mandal i en positiv retning, sier de fire.

Bønneplan

Nå inviterer de bedrifter, skoler, kommunen, bystyret, frivillighetssentral, legevakt, Nav, Skalldyrfestivalen og en rekke andre om å komme når det er "deres" tur til å bli bedt for. Det er nemlig satt opp en plan fra 5. mars for når tid de ulike aktørene skal bes for.

— På disse kveldene ønsker vi at aktørene presenterer arbeidet sitt og utfordringer. Deretter vil vi be en bønn for at de må lykkes i arbeidet til byens beste, og da ta med konkrete utfordringer de har, forteller Reinholdtsen, som er bønnleder i Normisjonen.

Og det slutter ikke der: Menighetene påtar seg å be for disse utfordringene i sine bønner ut året.

Skeptiske

Menighetene vet svært godt at mange er skeptiske til en slik bønneserie og de eventuelle positive virkningene.

— Dette er helt nytt så det er fullt ut forståelig. Det er fritt fram å si nei. Men vi tar gjerne i mot brev eller e-post om bønnetema, man trenger altså ikke komme personlig, sier de fire.

De ønsker å gjøre dette til en årlig bønneaksjon i byen.

— Foran neste års aksjon ønsker vi å høre hvordan det har gått for de vi ber for i år, og om det er nye ting vi da skal be om. På den måten kommer byens reelle behov tydelig fram, sier de fire.

Media er med

Forøvrig er både Fædrelandsvennen og lokalavisa Lindesnes viet en egen bønnekveld.

— Her vil det være naturlig å be media vise klokskap med den makten dere har, sier pastor Paul Reeves. Og helt konkret trekker han fram at lokalavisen nå ser etter ny redaktør og at bønnen kan handle om at dette blir en person som er til det beste for avisa.