KRISTIANSAND: — Vi var ikke forsikret mot tyveri av kontanter. Det var veldig irriterende å finne ut etter innbruddet, sier daglig leder MIke Troxell ved Skateparken på Lund.

Natt til mandag brøt tyver seg inn og stjal en bærbare pc, og tømte altså seifen for to ukers omsetning. Politiet har undersøkt verktøy, men har foreløpig lite å gå etter.

Bølge

Derimot er to unge menn på 19 og 17 år pågrepet for flere andre innbrudd de siste tre dagene.

— Ja, det har vært mye nå, men vi håper på resultater etter pågripelsene, sier fungerende leder på allmennavsnittet på Kristiansand politistasjon, etterforsker Trine Birkeland.

Natt til tirsdag var det tre grove tyverier fra bedrifter på Mosby. Kassaapparat, elektriske apparater, lydutstyr og datamasking var blant det som ble stjålet.

Utpå dagen ble de to unge mennene på 17 og 19 år pågrepet og avhørt, mistenkt for innbruddene. De ble siden løslatt.

Mandagen

Natt til mandag startet tyveriene, og det er altså uvisst om de to som er pågrepet, kan stå bak resten av innbruddene denne uka:

  • Klokken 05 var det grovt innbrudd fra en frisørsalong i Olav Trygvassons vei på Lund i Kristiansand. Videobilder fra åstedet viser trolig flere gjerningspersoner.

Videoen er ikke ferdig gjennomgått av politiet.

  • Samme morgen ble det også begått innbrudd i Skateparken på Lund. — Vi har ingen konkrete mistenkte for dette, sier Birkeland.

Ruff stuff

Så igjen i dag, onsdag morgen, fikk politiet melding om innbrudd i butikken Ruff Stuff i Dronningens gate i Kristiansand.

— Vi pågrep den samme 19-åringen som er mistenkt for innbruddet tirsdag, og en annen, ikke langt fra stedet. De hadde også deler av det stjålne med seg, sier Birkeland.