KRISTIANSAND: — Dette er en sko av et ikke helt ukjent merke, sa Halvor Fjermeros (Rødt) og trakk fram en velbrukt løpesko på talerstolen.

I stedet for å dunke skoen i talerstolen, som Nikita Krustsjov under en opphetet tale til FN i 1960, fortsatte Fjermeros å holde skoen i hånda mens han fullførte sitt resonnement for hvorfor Vågsbygd idrettsplass med løpebane burde bevares som i dag.

— Dette handler mest om kommunen har anledning til å kvitte seg med et område som er regulert til dette formålet, sa Fjermeros - i det taletiden på tre minutter løp ut.

Overtid

Fjermeros har markert seg som er kraftig forkjempe for idrettsplassen og var ikke helt ferdig.

— Jeg har et forslag, kan jeg fremme det nå? spurte han ordføreren.

— Du får gjøre det, sa Grundekjøn.

Deretter fortsatte Fjermeros på innlegget sitt — på overtid av overtiden.- Forslaget, ble det ropt fra salen.

Fjermeros fortsatte å argumentere enda litt.

— Forslaget, ble det ropt høyere fra salen.

Ro dere ned

Deretter kom Fjermeros med et ustettingsforslag før han forlot talerstolen med følgende beskjed til sine politiske motstandere.

— Nå må dere roe dere ned. Nå tar jeg med meg piggskoene og går. Nå må dere ikke mase mer.

Hans Petter Horve (MDG) synes saken var så kontroversiell at den burde legges ut til folkeavstemning i Vågsbygd.

Den meget friidrettsinteresserte Helge Refsnes (PP) syntes det var rart at 2700 mennesker hadde tegnet seg på ei liste for å bevare idrettsplassen.

— Da jeg kjørte forbi idrettsplassen forleden var det bare en grusbane - ingen oppmerking. Hvis det er 2700 som er veldig interesserte i denne idrettsplassen burde de kanskje vært der og merket banene eller lagt ut blomster for å få det til å se bra ut, sa Refsnes.

Løpebane forsvinner

Da bystyret gikk til avstemning viste det seg at skotrikset ikke førte fram. Med 44 mot 8 stemmer (bystyret manglet en representant) vedtok politikerne å bygge barnhage på Vågsbygd idrettsplass. 400-metersbanen forsvinner, men blir erstattet av en 110 meter lang løpebane med tartandekke.