KRISTIANSAND: De to ungdommene, henholdsvis en gutt (17) og en jente (15) er bosatt på barnevernsinstitusjoner i region. Begge ble pågrepet på sine bosteder.

— Den 17 år gamle gutten erkjenner å ha truet ekspeditøren med en våpenlignende gjenstand og for å ha bemektiget seg varer i butikken, opplyser politiadvokat Folke Åmlid til Fædrelandsvennen.

Siktet på ansatt

Ranet skjedde like før klokken 05 natt til lørdag. Ifølge Åmlid skal de to ha kommet gående til Esso-stasjonen. Inne på stasjonen skal 17-åringen ha beordret den ansatte til å utlevere butikkvarer. De løp fra stedet etter ranet.

— 17-åringen har siktet mot ekspeditøren med en våpenlignende gjenstand. Han fikk utlevert totalt tre varer, opplyser Åmlid.

Tidligere domfelt

17-åringen er tidligere domfelt for flere kriminelle forhold..

— Men det er snakk om saker av mindre alvorlighetsgrad, opplyser politiadvokaten.

Også den 15 år gamle jenta er tidligere kjent av politiet for flere straffbare forhold, men også dette skal dreie seg om mindre alvorlige handlinger.

I avhør skal den 17 år gamle gutten ha opplyst at ranet var en impulshandling. Men da han først gikk inn på Esso-stasjonen skal han ha hatt til hensikt å utføre ranet, opplyser Åmlid.15-åringen har ennå ikke avgitt forklaring, men hun skal ikke ha erkjent straffskyld for ranet.

De to var ikke maskerte da de kom inn i butikken.

Pågrepet på institusjon

Politiet fikk utlevert opptak fra overvåkningssystemet og kunne raskt gjenkjenne de to personene på bildene.

Lørdag formiddag opplyste politiet til Fædrelandsvennen at de søkte etter to kjente personer.

Gutten ble pågrepet lørdag ved 20-tiden på barnevernsinstitusjonen han bor på. Jenta ble pågrepet klokken 01.30 natt til søndag.

Ifølge politiet skal pågripelsene ha skjedd uten dramatikk.

Politiet har foreløpig ikke beslaglagt den våpenlignende gjenstanden som skal ha blitt brukt under ranet. Begge de to er løslatt fra arresten og overlatt til institusjonene.