MANDAL: — Vi har stram økonomi. Da det ble vedtatt at det skulle være en kommunal kino ga vi et entydig signal om at det skulle bli økte inntekter. Det er også sagt at man skal gå til oppsigelser hvis det er folk vi ikke trenger. Det er mange penger det er snakk om her og det har vi ikke råd til. Vi vil gjerne være rause, men vi kan ikke det nå, sa Åshild Scmidt (KrF) i gårsdagens bystyre.

Lindesnes skriver at hun er bekymret for at de ikke kunne si noe om driftskostnadene for Buen i 2012, og flere andre politikere krever tettere oppfølging av økonomien.

På forhånd hadde kulturhussjef Alfred Solgaard lagt frem de positive sidene, og gjort rede for pengebruken. Lønnskostnader, priser for leie av storsalen og suksess med både kino og bibliotek klarte likevel ikke å berolige politikerne.

Også Paul Storholt (Frp) vil ha en konkret prislapp for hva dette vil koste kommunen i år.

– Det var en fin festtale. Men vi fikk ikke svar på noe av det han skulle svare på. Vi ville alle ha kulturhus. Det er økonomien vi sliter med og det er derfor vi har han her i dag. Vi har hatt han her før. Da var det veldig viktig at han selv ville ha kino og kiosk, for at vi skulle få ha de inntektene selv. Nå er det ikke lenger tilfelle. Det er svært uheldig. Og når det gjelder kinoen så hadde dette ingenting med virksomhetsoverdragelse å gjøre, sa Storholt i følge l-a.not.