FORNEBU: — Høyre og Frp står enkelte steder for en kald konservatismevi i Venstre ikke kan være med på, sa Hans Antonsen på Venstres landsmøtesøndag og til fvn.no utdyper han.

– I Kristiansand ser vi at Grundekjøn sammenmed Frp driver et mørkeblått regime. De driver en politikk som er langt tilhøyre for partiet sentral og utfordrer moderpartiet, sier Antonsen.

Antonsen mener at en slik linje gjør det svært vanskelig forVenstre å samarbeide med H – Frp i kommuner der man velger å kjøre en slikmørkeblå linje. Og Antonsen ser heller ikke bort fra at Venstre kan oppleve aten slik konstellasjon blir for mørkeblå sentralt.

— Men det er helt uaktuelt å snakke med Arbeiderpartietetter valget i 2013, sier Antonsen, som fullt ut støtter partiet linje der manetter valget i 2013 vil ha en ny borgerlig regjering. Gjerne med Venstre som enav partiene.

— Det blir en forandring etter valget i 2013, og velgerneavgjør om det blir en blå regjering eller en regjering med en grønn og liberallinje.

Etter en lengre diskusjon vedtok landsmøte søndag formiddagsentralstyrets forslag til uttalelse om regjeringssamarbeid, der man sier jatil å støtte Frp, men nei til å sitte i regjering med det samme partiet.

Størst diskusjon ble det rund endringsforslag fra Stein IngeDahn, nestleder i Agder Venstre. Han ønsket inntatt en setning han mente gapartiet et større forhandlingsrom i eventuelle regjeringssamtaler etter valgeti 2013. Et slikt økt forhandlingsrom ønsket ikke landsmøtet.