RØYS: I denne røysa, som ligger i ei vik på vei ut mot Gleodden ved Bertesbukta, vil kunne bli omgjort til soletrapper i fire-fem trinn. Rådgiver Karl Petter Rødstøl viser oss rundt i området. Foto: Tormod Flem Vegge
SKISSER: Slik har Karl Petter Rødstøl, rådgiver og landskapsarkitekt i parkvesenet i Kristiansand kommune, skissert hvordan de planlagte soletrappene skal se ut. Foto: Tormod Flem Vegge
FOR ALLMENNHETEN: Finn Gunnarsen (til venstre) og Kjell Åsan, i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune, omgjør nå dette sumpområdet, på østsiden av Nodeviga, til et nytt grøntområde for allmennheten. ?Dette blir ei perle, sier Åsan. Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: — Nå er dette bare ei steinrøys som ikke kan brukes til noe som helst. Men her er det sol hele dagen, og derfor skal vi lage soletrapper eller soleplattinger her.

Det forteller Karl Petter Rødstøl. Han er rådgiver og landskapsarkitekt i parkvesenet i Kristiansand kommune.

— Jeg tror dette kan bli et populært sted for ungdommer i byen. Dette blir en smeigeplass, et sted hvor folk kan brune flesket sitt, smiler han.

Mot Gleodden

Vi befinner oss ved Bertesbukta. I ei lita vik på vei utover mot Gleodden skal trappene, som blir i fire eller fem trinn, plasseres.

— Vi skal benytte mest mulig av steinen fra røysa i arbeidet. Betongen skal bli farget, for å gjøre ting litt mer spennende, sier Rødstøl.

— Kanskje vi også på sikt kan bygge ei rullestolrampe ned til anlegget, tilføyer han.

Arbeides med soletrappene skal iverksettes når ingeniørvesenet får ledig kapasitet. Rødstøl håper anlegget står ferdig før sommeren.

Omskaper sumpområde

Det er ikke bare i Bertesbukta at kommunen klargjør områder for sommeraktiviteter. På østsiden av Nodeviga, som ligger like ved Odderøya, har det tidligere bare vært et gjengrodd sumpområde. Nå forvandles stedet til noe som trolig blir et attraktivt uteområde.

— Vi skal drenere området. Deretter sår vi plen her, forteller landskapsarkitekten.

- Perle i Nodeviga

Finn Gunnarsen og Kjell Åsan er anleggsarbeidere i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune. De jobber med å klargjøre det nye grøntområdet, som trolig står ferdig for allmennheten om en måneds tid. De er i ferd med å fylle ut området med singel når Fædrelandsvennen dukker opp.

— Dette blir ei perle. Det er rart at området ikke er oppdaget før, sier Åsan.

Området skal løftes noe, og det skal etableres murer, for å hindre at høyvannet siger inn og ødelegger den nye idyllen.