ARENDAL: Det var 18. april i år at venndølen gikk løs på den institusjonsansatte. Foranledningen var at han skulle informere 16-åringen om at han måtte møte til et politiavhør.

Retten fant det bevist at tenåringen løp offeret senk, slik at han fikk slått løs den ene skulderen. Etter å ha blitt lagt i bakken, truet 16-åringen med å drepe fornærmede. Han sa blant annet at han skulle voldta søsteren hans.

Fornærmede har i tillegg til en vond skulder fått redusert søvnkvalitet som en følge av sammenstøtet. Den tidligere ustraffede 16-åringen ble i Aust-Agder tingrett dømt til sju måneders fengsel, som i sin helhet ble gjort betinget. Han ble også dømt til å betale offeret 20.000 kroner i oppreisningserstatning.

Dommerfullmektig Flemming Chr. Hessje mente det ikke kunne bevises utover enhver rimelig tvil at tiltalte hadde handlet med forsett, og burde ha forstått hvilke skader han kunne påføre offeret. Rettens leder påpekte også at tiltalte er en spinkel gutt, mens offeret er en kraftig og sterk mann. Rettens flertall, meddommerne Tone Andersen og Peter Michael Stanton, mente imidlertid at tiltalte burde ha innsett skadepotensialet.