KRISTIANSAND: — Hvordan blir årets cup?

— Den tror jeg blir like bra som tidligere år. Vi gleder oss til å ta imot rundt 5500 deltakere, hvorav 3000 skal overnatte.

— Hva er nytt av året?

— Det kommer mange nye lag. Lørdag har vi stort cupshow på Nedre torv. Der pleier det å komme 4000-5000 tilskuere. Trekkplasteret i år er Lars Vaular. Mandag er det ledertreff på festningen, med Tom Nordlie som foredragsholder.

— Sover du godt om natta?

— Merker at det snart er cup. Det blir lange dager, men det går greit. Markedsansvarlig Gustav Steimler er flink, i likhet med 1500 frivillige i Fløy, Donn og Vindbjart.

Tidligere Start-spiller

— Som fotballspiller ble du kalt "tåa fra øya"?

— Det var legendariske Karsten Johannessen som satte dét navnet på meg. Jeg var forsvarsspiller og god til å stå i veien og få ei lang tå på ballen. Jeg blei også kalt "krabbekloa" eller "gummitåa" av Karsten. Eller Sakkeus, siden jeg jobbet i Tollvesenet i 25 år.

— Dine beste fotballminner?

— Jeg har vært både spiller og trener i en årrekke. Men det må være de to bronsemedaljene i '91 og '92 med Start. En kamp jeg helst vil glemme, var da jeg sklei i kvartfinalen mot Fyllingen i cupen i 1990, som scoret to minutter før full tid. Og da jeg var trener for A-fotball til Fløy var vi i 2005 13 minutter på å rykke opp i Adeccoligaen, før Haugesund utlignet.

Vært med fra start

— Hvor lenge har du vært med i PlussbankCup?

— Siden starten i 2007. Jeg var med da Terje Marcussen startet Color Line Cup, som Fløy arrangerte. Donn hadde Sebra Cup. Disse var forløperne til PlussbankCup. Jeg var 46 år og fant ut at hvis jeg ville gjøre noe annet, var det på tide å gjøre det da.

Idrett og kor

— Noen fritidssysler?

— Spiller veteranfotball. I Fløy, selvfølgelig. Jeg har kjøpt racersykkel og "karret" meg til Hovden to ganger. Ingen supertid, men fullført. Og jeg synger bass i koret Korall på Flekkerøy og i mannskoret Ni liv.

— Hva betyr cupen for distriktet?

— Den er viktig for mange. Sammen med spillere kommer familier. Dermed drypper det noen kroner på næringslivet også.