SATT FAST: Samtlige nødetater rykket ut for å hjelpe den åtte år gamle gutten. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: Samtlige nødetater rykket lørdag ettermiddag til Tangen i Kristiansand for å hjelpe en åtte år gammel gutt som satt fast i en steinrøys.

— Han lå opp ned, og var klemt fast rundt livet. Gutten hadde lekt i steinrøysa utfor Bystranda, og på et eller annet vis hadde han klart å kile seg fast mellom fem store steinblokker på opp mot 1000 kilo, sier brannmester Tor Eriksen i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) til Fædrelandsvennen.

Måtte bruke Zalo

Nødetatene fikk melding om hendelsen like over klokken 15. Et kvarter senere meldte politiets operasjonssentral at gutten hadde kommet seg løs.

gutt-fast.JPG Foto: Kjetil Nygaard

Da hadde redningsmannskapet fra ambulansen, brannvesenet og politiet til slutt brukt olje for å få gutten løs, får Fædrelandsvennen opplyst.— Vi vurderte det til at det var for risikofylt å flytte på steinene. Vi smurte han inn med Zalo og olje, og da fikk vi lirket han løs selv om det sikkert ikke var smertefritt for gutten, sier Eriksen.

Til legevakt

Også luftambulansen ble tilkalt mens redningsaksjonen pågikk.

Gutten ble brakt med ambulanse til legevakt for sjekk.

— Han var godt oppskrapt på kroppen. Gutten kom opp gråtkvalt og litt forvirret, men forholdt seg rolig under selve redningsaksjonen, sier brannmesteren.