VENNESLA: — Dette er jo fantastiske tall, sa KrFs Bjørn T. Haugland i kommunestyret, og lurte på om rådmannen kunne dokumentere dem.

Det mente rådmann Svein Skisland han kunne. Han sa at mellom 15 og 20 er blitt helt rusfrie, 15 andre er underveis til å bli det og tre, fire har gått fra tungt til middels misbruk og fått vesentlig bedre livskvalitet siste året.

Nyheten kom under debatten om russatsingen i Vennesla kommune. Vennesla har bygd den kommunale omsorgen kraftig ut, delvis på bekostning av kjøpte plasser i private institusjoner.

Snart skal et eget bygg med leiligheter for de aller mest utsatte, bygges i Ringveien på Moseidmoen. Leilighetene skal brukes av de som har så store problemer med rus og psykiatri, at de ikke er i stand til å bo selv.

Mens slike boliger i årevis har skapt strid og debatt i Kristiansand, har det nesten ikke vært motstand i Vennesla. Det eneste er at dagens beboere i de kommunale leilighetene i Ringveien syntes det var litt ille at de ikke ble informert på forhånd om at leilighetene deres skal rives til fordel for det nye senteret.