KRISTIANSAND: På bordet vil politikerne få en rekke valg. Det er allerede fattet et vedtak om at det skal bygges ny barneskole ved Havlimyra, men det er ikke sikkert at det blir det endelige resultatet. Med i kabalen om barneskole-strukturen i Justneshalvøya-området er Fagerholt skole, Justvik skole og Havlimyra skole, der det per i dag er en ny ungdomsskole.

— Vi trenger ikke tre barneskoler etter hverandre, så vi må lande på en løsning med to barneskoler, sier oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand kommune.

Hvor disse skal ligge er foreløpig uklart og det finnes flere alternativer.

Disse er: Renovere Justvik skole fra 1965. Bygge ut og oppgradere Fagerholt skole eller bygge nytt barnetrinn ved Havlimyra.

Holder alt åpent

— Alle kombinasjoner og alternativer er åpne. Nå skal oppvekststyret på befaring i morgen, men uansett kommer vi til å fremme et forslag som betyr at vi sitter igjen med to barneskoler i området. Alle forhold må vurderes og mange hensyn må tas, sier Rekve.

— Alle vi ha en skole i nærheten, slik er det bare, sier Rekve som en kommentar på reaksjonen til foreldre som har flyttet ut i de nye byggefeltene på Justneshalvøya.- Jeg har en forståelse for det, men samtidig er det relativt korte avstander i området. Målet vårt er å få til to gode barneskoler, og det må nødvendigvis bli slik at noen vil få lengre vei enn andre.

Fullstendig renovering

Rekve peker på at ved Justvik skole er det behov for en fullstendig renovering. Ved Havlimyra har man en utfordring når det gjelder størrelsen på tomten som er satt av til skole.

— Det kan tenkes ungdomstrinnet vil ha et behov for utvidelse med tiden, sier Rekve.

I mars starter den politiske prosessen med å finne hvilke barneskoler man skal bygge/ruste opp i området. Rekve peker på at man forsøker å se hele Justvik/Ålefjær-området under ett. I 2014 er det satt av penger i kommunens langtidsplaner til bygging/opprustning av barneskoler i denne kretsen.

Rektorene ved Justvik skole, Fagerholt skole og Havlimyra skole har tidligere i et brev tilkjennegitt at de ikke ønsker en bygging av ny barneskole ved Havlimyra.

— Det står vi fortsatt ved, sier rektor Helge Sannes ved Justvik skole.

— Vi ønsker en utvidelse enten ved Fagerholt skole eller Justvik skole eller begge to, sier Sannes som ser fram til en samtale med byens oppvekstpolitikere tirsdag.

Ser helhetlig: Oppvekstdirektør i Kristiansand, Arild Rekve påker på at barnetallet i området Justneshalvøya vokser mye, og at man må finne langsiktige løsninger, slik at man får plass til alle. Foto: Arkivfoto: Siri Hardeland