KRISTIANSAND: — Vi har ikke tallene helt eksakt, men vi har hatt om lag 110 oppdrag siden fredag, hvilket er ganske så mye, sier daglig leder Karl Sigurdsson i Viking bilberging til fvn.no.

Sludd og snø kombinert med kraftig vind førte til vanskelige kjøreforhold på Agder både fredag, lørdag og søndag.

Utforkjøring

Det gjorde at bilbergingsfirmaene i Kristiansand hadde sin fylle hyre med å assistere alle trafikantene som havnet på glattisen. Blant oppdragene var utforkjøring, fastkjøring og startvansker.

— Det var veldig my fastkjøring og såkalte lette utforkjøringer, forteller Sigurdsson.

Ved Falck bilberging i Kristiansand har de ikke tallfestet antall bergingsoppdrag, men støtter opp om Sigurdssons oppsummering på denne måten:

— Vi hadde nok å gjøre, ja.

Og ifølge Sigurdsson i Viking var det personbiler soom enten hadde kjørt seg fast eller av veien som dominerte redningsoppdragene. Men også startvansker og elektroniske låser som slo seg vrang var hyppige gjengangere.

Startvansker

— Det var ekstremt med den snøen og det glatte føret som kom. Da blir det gjerne andre problemer i kjølvannet også som feks. startvansker, forteller han.

Og det var ikke bare privatbiler som trengte assistanse. Også politiet måtte ha hjelp etter å havnet av veien etter å ha bistått etter en trafikkulykke på Kulia fredag ettermiddag.

— Hva med Viking? Havnet dere utpå?

— Nei, humrer Sigurdsson og legger til:

— Vi er godt skodd og kjører med spesialkjetting så vi kommer stort sett fram. Utfordringen er heller å komme forbi andre biler og trafikken som står når man først må ta seg fram. Alt går så mye senere når det er sånt vær som vi hadde i helgen. Datar det fort litt tid før man får hjelp, sier han.