KRISTIANSAND: Først kom den sør-koreanske artisten Psy og tok verden med storm med Gagnam Style. Nå er det Harlem Shake som gjelder. Personer fra hele verden laster opp sine danseinnslag på youtube til låten med samme navn som fenomenet. Trenden har også nådd XXL Sport og Villmark på Sørlandssenteret.

— Det var en av de ansatte som kom med forslaget. Det viktigste er jo å ha det gøy på jobb, så derfor sa jeg ja til ideen. Er man glad og fornøyd ansatt, så jobber man bedre, mener Glenn Bruskeland Eidshaug, varehussjef ved XXL på Sørlandssenteret, som også skimtes i videoen.

Les også: Se skilandslaget ta en Harlem shake

Erstattet morgenmøtet

— Ja, det er jeg som ligger og spreller på gulvet foran. Jeg er ikke så flink til å bevege meg, så jeg måtte gjøre noe enkelt, humrer han.

Stuntet erstattet det tradisjonelle morgenmøtet i butikken og ble utført før åpningstid mandag denne uka. Klippet ble lagt ut på youtube senere på kvelden. Tirsdag ettermiddag har over 3000 sett videoen.

— Vi har fått en del likes på facebook-siden vår også, hvor vi har lagt ut videoen, så det er moro, sier Eidshaug.

Mest mulig kreative

Det var Henrik Moum, en av de ansatte i butikken, som kom på ideen.

— Jeg synes hele konseptet var ganske morsomt, en del kamerater av meg hadde gjort det, i tillegg hadde jeg sett masse andre klipp av nyhetsteam også. Så da måtte vi gjøre vår versjon, forklarer Moum.

— I tillegg var det noe morsomt vi kunne gjøre på jobb, det løsnet litt på det vanlige morgenmøtet. Vi har også en fordel ettersom vi kan bruke alle sportsartiklene, det er jo om å lage videoen mest mulig kreativ, supplerer han.

De ansatte på XXL på Sørlandssenteret er ikke de eneste som har omfavnet trenden. Også studenter på Noroff i Kristiansand har laget sin egen versjon av Harlem Shake.