KRISTIANSAND: Det var i slutten av juni i år at politiet beslagla store mengder verktøy som ble funnet skjult i tilfluktsrommet ved den såkalte tiggerbrakka i Vesterveien i Kristiansand. Det er tre rumenske menn på henholdsvis 18, 31 og 38 år som må møte i retten og svare for tyveri og/eller heleri av store mengder tyvegods.

Etter at politiet har avsluttet sin etterforskning mener statsadvokaten å kunne føre beviser for at de tre rumenerne har brutt seg inn i en garasje i Songdalen og stjålet blant annet en hagle, jekk, drillsett, kompressor og en del verktøy. Fra to garasjer på Hommeren i Kristiansand skal de tre ifølge tiltalen ha stjålet en motorsag, noen skjøteledninger, spikermaskin, driller, krampepistol, sirkelsag, stikksag, mørtelblander og diverse verktøy.

I tilfluktsrommet som ligger ved siden av tiggerbrakka var tyvegodset pakket i sorte plastsekker og klargjort for transport.

Politiet beslagla også 31.200 norske kroner i kontanter som var gjemt i en rumensk registrert bil. Pengene er ifølge tiltalen framskaffet som utbytte av en straffbar handling.