FORNØYD: Paul Werring er fornøyd med at kloakk-saken på Fjelldal skal granskes. Han har i flere innlegg i Lillesands-Posten beskyldt kommunen for kameraderi og løgn. Foto: Erlend Olsbu

LILLESAND: — Endelig skjer det noe. Jeg tror ikke granskingen vil føre til noe, men vi ønsker den velkommen. Et politisk vedtak innebærer at saken kan klages videre til fylkesmannen. Det er det vi har kjempet for hele tiden, sier Paul Werring til Fædrelandsvennen.

Harde beskyldninger

Werring har i det siste engasjert seg sterkt på vegne av ekteparet Aage og Ragnhild Ellila, som i årevis har ligget i konflikt med Lillesand kommune. Kjernen i konflikten har dreid som kloakk fra naboen som renner ut i parets båthus.

I vår inngikk paret et forlik med naboen i Agder lagmannsrett. I etterkant har Paul Werring gått hardt ut mot kommunens saksbehandling i Lillesands-Posten. Blant annet beskyldte han kommunen for mislighold, kameraderi, løgn og manipulasjon.

— Man må tråkke på noen tær for at slike saker skal bli løftet fram. Jeg angrer ikke på at jeg gikk så hardt ut, sier Werring.

Har avvist kritikk

På bakgrunn av Werrings beskyldninger mente ordfører Arne Thomassen (H) at det var nødvendig å granske saken for å rydde all tvil av veien. Bystyret ga ham sin støtte og besluttet å be kontrollutvalget granske saken.

Thomassen har tidligere avvist kritikken fra ekteparet. Overfor Fædrelandsvennen har han gitt utrykk for at han har gjort alt i sin makt for å ordne opp.