EVJE OG HORNNES: — Det er bekreftet to omkomne og to skadede. De er fraktet bort med luftambulanse og ambulanse, meldte Agder politidistrikt på Twitter klokken 12.00. Ulykken skjedde på riksvei 9 ved Moisund, sør for Evje.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 11.03, og store styrker fra nødetatene ble sendt til stedet.

En personbil involvert

— Det er én bil som har kjørt av veien, og det var ingen andre kjøretøy involvert. Det var to eldre ektepar i bilen, og de to omkomne satt fastklemt, sier lensmann i Valle, Dag Hovden, til Fædrelandsvennen.

Begge de omkomne var bosatt på Evje. Det bekrefter lensmann i Valle, Dag Hovden.

— Vi kontakter nå de pårørende. De to var bosatt på Evje, men har pårørende andre steder i landet, sier Hovden.

De to andre i bilen var også fra Evje. De fikk lettere skader i ulykken.

I sorg

Ordfører i Evje og Hornnes, Bjørn Ropstad, sier kommunens kriseteam vil yte hjelp til de som har blitt rammet av ulykken.

— På et sted som Evje, kjenner man hverandre godt. For en bygd som Evje, er dette en veldig tragisk ulykke, sier Ropstad.

Bilen var på vei nordover, og kom over i grøfta på motsatt side av veien, der den traff en fjellknaus. Bilen ble stående i grøfta etter ulykken.

— Det var en mann og en dame som omkom, og begge satt på venstre side av bilen. De er født i 1946 og 1948, sier lensmann Dag Hovden.

— De to skadede er kjørt til sykehus, sier han.

Sørlandet sykehus HF melder at de to skadede er en mann på 70 år, og en kvinne på 65 år. Mannen er moderat skadet, mens kvinnen er lettere skadet.

Stor utrykning

Krimteknikere og Statens vegvesens ulykkeskommisjon foretok undersøkelser på stedet lørdag ettermiddag.

Tre ambulanser og luftambulansen, samt brannvesenet og politiet rykket til ulykkesstedet.

Det skal ha vært tørr veibane da ulykken skjedde.

— Men det har vært vått tidligere, og det har visst regnet i natt. Så jeg kan ikke si hvordan det var da ulykken inntraff, sier Hovden.

Lørdag ettermiddag hadde politiet kun foretatt foreløpige forklaringer. Men ifølge Dag Hovden er det ingen ting som tyder på at det var andre kjøretøy involvert i ulykken.

Det var heller ingen bremsespor på stedet.

Riksvei 9 var stengt mens undersøkelsene på ulykkesstedet pågikk. Omkjøring var via Hannås.