KRISTIANSAND: — Det er en utrolig lettelse, men dette er bare et delmål, sier Svein Inge Olsen i Christianssand Protestfestival til Fædrelandsvennen.

Ønsker næringslivet på banen

Det er sornett.no som skriver at Protestfestivalen vil gå av stabelen som planlagt i september. Fremdeles mangler det 100.000 kroner for å sikre en sikker drift.

— Nå har vi nesten 200.000 kroner og det gjør at vi kan gjennomføre festivalen, men vi får ikke markedsført oss, og jeg er fremdeles permittert 50 prosent, forteller Svein Inge Olsen.

At han måtte permitteres 50 prosent har skapt problemer for Olsen privat, men også for planleggingen av festivalen.

Nå vil han nok en gang oppfordre næringslivet til å bidra med de siste 100.000 kronene som skal til.

- Takknemmelig

Til nå har Fritt Ord bidratt med 100.000 kroner, og Fokus bank med 10.000 kroner. Til sammen har innsamlingsaksjonen på Facebook og Kristiansand Avis sin innsamling bidratt til mellom 80.000 og 90.000 kroner.

Festivalen går fremdeles på spareblussHarald Eikeland er initiativtaker til innsamlingsaksjonen på Facebook. Han tror at aksjonen resulterte i omtrent 50.000 kroner.

— Det er jeg veldig takknemlig for, men festivalen går fremdeles på sparebluss. Derfor bør alle som er glade i Protestfestivalen bidra, oppfordrer Eikeland.

Som lærer mener han at Protestfestivalen er veldig viktig.

— Protestfestivalen setter fokus på debatter rundt verdier og holdninger. Slike debatter savner jeg i det offentlige rom, sier han til Fædrelandsvennen.

- Alvorlige og viktige tema

Svein Inge Olsen håper at dette blir det siste året der festivalen er avhengig av pengeinnsamlinger, og forteller at han har vært i møte med ordførerens kontor om festivalens framtid.

Olsen kan fortelle at det blir en festival med alvorlige og viktige tema i september.

— Vi skal ha en egen dag som handler om selvmord og om livet er en lidelse, vi skal diskutere tro og religion, og Nav blant annet, sier Olsen.

- Hvorfor trenger vi Protestfestivalen?

— Jeg sier som Mina Hadjian skrev på Facebook: For meg er Protestfestivalen et symbol på total frihet. Samfunnet har blitt mer og mer politisk korrekt, og derfor er det viktigere enn noen gang å arrangere Protestfestivalen. Vi trenger fora der vi kan diskutere kontroversielle tema og slippe til debattanter på tvers av skillelinjer, sier Svein Inge Olsen.

Tre år med underskudd

Protestfestivalen har vært arrangert 13 ganger, og i 2000 og i 2009 gikk festivalen i underskudd.

— I 2010 prøvde vi oss på konserter for å dekke underskuddet for 2009, men det førte heller til at underskuddet økte. I 2011 gikk vi med overskudd. Protestfestivalen pleier å gå i balanse, men når det skjer uforutsette ting og vi går med underskudd, får vi problemer med å dekke det inn, forteller Svein Inge Olsen.