VEST-AGDER: Lister Videregående skole har hatt en markant økning i sykefravær de siste årene, viser tall fra Vest-Agder Fylkeskommune. Rektor ved skolen er ikke bekymret.

— Statistikken er misvisende når man inkluderer blant annet personer i fødselspermisjon, sier rektor Elin Stavrum ved Lister Videregående Skole.

En økonomirapport for 2. kvartal som Vest-Agder Fylkeskommune la fram tirsdag, viser økning i sykefraværet i fylkeskommunen. Statistikken viser sykdomsfravær på 7,9 prosent i Vest-Agder 2. kvartal i år. Dette er en økning på 1,7 prosent sett i forhold til samme tid i fjor.

Kvinner dobbelt så høyt sykefravær som menn

Statistikken viser at kvinner i fylkeskommunen er omtrent dobbelt så mye sykemeldt som menn. Tannhelsetjenesten trekkes fram som det området med høyest sykefravær. Samtidig er Lister Videregående Skole en av arbeidsplassene som har hatt en markant økning.

— Vi har mange som er langtidssykemeldte, og der er det mye som man ikke får gjort noe med. Psykososiale undersøkelser viser også at våre ansatte er godt fornøyd med arbeidsmiljøet, sier Stavrum.

- Kvinner ikke mer sykemeldt

I Kristiansand er det Kristiansand Katedralskole Gimle som har høyest sykefravær av de videregående skolene. I våres var den oppe i hele sju prosent.

— Sykefraværet var høyt hos oss i vår, men vi har tatt tak i det. Vi ser ikke noe mønster på at kvinner er mer sykemeldt enn menn, sier rektor Eva Bergh.