GJERSTAD: — Vi måtte vente til vi kunne se det i dagslys, men krimtekniker er på vei bortover nå. Han skal kikke litt på stedet. Det kan hende vi må vente litt på svar om hva som var årsaken, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Øyvind Andersen tirsdag morgen.

Mandag kveld var det full fyr i et sløydrom ved Abel ungdomsskole i Gjerstad. Brannen skal ha ført til sterk røykutvikling på stedet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 22.18. Fire røykdykkere var i aksjon for å få bukt med brannen og totalt 15 brannmenn var på stedet.

Ingen personer skal ha blitt skadet i brannen.

Skolen er Gjerstads eneste ungdomsskole, og har 112 elever, ifølge skolens hjemmeside.

Røykdykkere i aksjon

Det var forbipasserende som tipset om brannen ved Abel ungdomsskole i Gjerstad mandag kveld. Foto: Baard Larsen

To røykdykkere ble sendt inn, men siden trukket ut. Like etter kom det to eksplosjoner.Agderpostenskriver at naboer også hørte kraftige drønn like før brannbilene kom.

Brukte slukkespyd

Brannvesenet boret inn to såkalte slukkespyd i rommet. Dette er metallrør som det føres vann gjennom. Ved hjelp av spydene ble rommet kjølt ned.

Mandag kveld var det fyll fur i et Sløyd-rom ved Abel ungdomsskole i Gjerstad. Foto: Baard Larsen

Deretter ble røykdykkere sendt inn igjen, og klarte å slukke brannen.Rundt klokka 22.45 hadde brannvesenet kontroll over brannen.

— All etterslukking skal nå være ferdig. Brannvesenet skulle ta seg av noe restverdiredning. Men rommet brannen brøt ut i er sikret, opplyser operasjonsleder Andersen.

Fikk tips

Brannen skal ha vært begrenset til et sløydrom i en fløy av skolen.

Det skal ha vært forbipasserende som tipset om brannen på skolen. Ifølge politiet hadde de forbipasserende observert røyk i rommet. I tillegg kjente de på vinduene og oppdaget at disse var glovarme.

Blir undersøkt tirsdag

Rommet hvor brannen startet er totalskadet, og brannvesenet rev taket over det for å drive etterslukking. En restverdibil er rekvirert fra Skien.

Årsaken til brannen er ikke klarlagt. Brannstedet vil bli undersøkt nærmere tirsdag, ifølge politiet.