FLEKKEFJORD: — Basert på det vi har gjort av vitneavhør nå, tegner det seg et bilde som gjør at vi mistenker at det har vært stor fart involvert, og at føreren av BMWen kan ha kommet over i motsatt kjørefelt, sier Siv Tveit, politiførstebetjent ved Flekkefjord politistasjon.

Den 22 år gamle føreren av BMWen ble avhørt tirsdag.

— Avhøret skjedde i Rogaland, og vi har ikke fått det oversendt ennå. Etter det jeg har hørt, samsvarer hans forklaring med det andre vitner har forklart, sier Tveit.

43 år gamle Kristin M. Kasparsdottir omkom i ulykken lørdag kveld. Hun hadde med seg tre 11 år gamle jenter i bilen. En av jentene ligger fortsatt på Stavanger Universitetssykehus med alvorlige skader. 22-åringen kjørte bilen som traff den andre i fronten ved Flikka.

Ingen vitner til kollisjonen

— Det er ingen som har sett selve kollisjonen, men det er vitner som har vært like i nærheten da ulykken skjedde. I tillegg har de som har sittet i bilene sett hva som har skjedd, forteller Tveit.

- Husker 22-åringen sammenstøtet?

— Ja, det gjør han. Han er skadet i beina og ligger derfor på sykehus, sier Tveit.

- Er 22-åringen siktet i saken?

— Han er siktet i den grad at det er tatt blodprøve av ham. Dermed har han formelt automatisk status som siktet, forteller Tveit.

11-åring stabil

Politiet vil ta stilling til hvorvidt 11-åringene som var involvert i kollisjonen skal avhøres. En av jentene ligger fortsatt på Stavanger universitetssykehus.

— Tilstanden hennes er alvorlig og stabil, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Lunde ved Stavanger Universitetssykehus, klokken 12 onsdag.

I tillegg til avhørene, er det foretatt tekniske undersøkelser av bilene og på ulykkesstedet. Flere vitner vil bli avhørt i dagene som kommer.

— Vi ønsker å drive en bred og åpen etterforskning. Hvis folk sitter med opplysninger i saken som vi ikke kjenner fra før, er det fint om de melder seg, sier politiførstebetjenten.